Siyonist gruplara Mescid-i Aksa’ya toplu saldırı çağrısı

  • 14 Mart 2022
  • 99 kez görüntülendi.
Siyonist gruplara Mescid-i Aksa’ya toplu saldırı çağrısı

Aşırı Siyonist Yahudi Yanlısı gruplar, Mescid-i Aksa’ya toplu bir saldırı başlatmak için çağrıda bulundular.

Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırı, Siyonist rejimin Yahudileştirme süreci doğrultusunda gerçekleştiriliyor ve Mescid-i Aksa’nın İslami yapısını ve Kudüs sakinlerini bu kutsal yeri terk etmeye zorlamayı hedefliyor.

Filistin Enformasyon Merkezi’ne göre, Pazar günü aşırılık yanlısı Yahudi gruplar, Siyonistlere Çarşamba ve Perşembe günleri Mescid-i Aksa’ya saldırmaları çağrısında bulundular. Bu gruplar sosyal ağlarda bu konuda açıklamalar ve çağrılar yayınladı.

İşgalci yerleşimciler, toplu bir saldırının ardından Mescid-i Aksa’nın içinde Yahudi dini törenleri düzenlemeyi planlıyor. Mescid-i Aksa’ya düzenlenen saldırıya çok sayıda Yahudi hahamın da katılması bekleniyor.

Daha önce Gazze Şeridi’ndeki Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) lideri Yahya el-Senwar, Siyonistlerin Mescid-i Aksa’ya yaygın saldırıları karşısında uyarıda bulunmuştu.

Bu arada Kudüs ve Filistin Genel Müftüsü, Mescid-i Aksa İmam ve Hatibi Şeyh Muhammed Hüseyin, siyonist Yahudi yerleşimcilerin 16-17 Mart’taki Yahudi bayramı münasebetiyle Mescid-i Aksa’ya kalabalık gruplar halinde baskın düzenleme çağrıları karşısında Filistinlilerden Mescid-i Aksa’ya gelerek baskınlara karşı koymalarını istedi.

Hüseyin, dün (13 Mart Pazar) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Yahudi yerleşimcilerin bayram kutlamasında kullandıkları aletleri ve giysileri Mescid-i Aksa’ya sokmaya çalışacakları, Mescid-i Aksa’nın kapılarında müzik çalıp dans edecekleri ve kutlama yapacakları uyarısında bulundu.

İşgal güçlerinin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyen Yahudi yerleşimcileri korumasını kınayan Hüseyin, Mescid-i Aksa’nın saygınlığının çiğnenmesinin çirkin bir suç olduğunu, ibadethanelere dokunulmasını yasaklayan semavi dinlerin öğretilerinin aksine işgalcilerin Mescid-i Aksa’da emrivaki oluşturmak istediklerini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.