Siyonist güçlerin saldırısında onlarca Filistinli yaralandı

  • 07 Aralık 2022
  • 65 kez görüntülendi.
Siyonist güçlerin saldırısında onlarca Filistinli yaralandı

Siyonist güçlerin Batı Şeria’daki ve işgal altındaki Kudüs’teki bölgelere saldırmasının ardından onlarca Filistinli yaralandı.

Siyonistlerin El Halil’in kuzeyindeki Şeab el-Sir bölgesine saldırısının ardından Filistinli gençler siyonistlerle karşı karşıya geldi ve buna karşılık Siyonist askerler gerçek mermiler, ses bombaları ve göz yaşartıcı gaz atarak onlarca Filistinliyi yaraladı.

1948’de işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslami Hareket’in lideri Şeyh Raid Salah, işgalcilerin Mescid-i Aksa’ya yönelik emellerinin açık hale geldiğini söyledi.

Raid Salah, dün (6 Aralık Salı) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İsrail işgalinin Kudüs kentini içindeki tarihi ve dini simgelerle birlikte Yahudileştirmek istediğini bildirdi.

Mescid-i Aksa’nın tarih boyunca saldırılara ve baskınlara maruz kalmasına rağmen daima zafer kazandığına işaret eden Raid Salah, “Mescid-i Aksa kendisine kurulan tüm komplolardan ve işgalcilerin Yahudileştirme planlarından daha güçlüdür” dedi.

Filistinli kadın aktivist Semer Hamed, Filistinli gençlerin her gün dökülen temiz kanlarının devrimin yakıtı olduğunu ve devrimcilerin işgalden kurtulana kadar direniş azimlerini alevlendirdiğini söyledi.
Hamed, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin Batı Şeria’daki direnişi durdurabilmek için cinayetlerini sürdürdüğünü ve Filistinli kanı dökmeye devam ettiğini belirtti.
Filistin halkının bedeli ne olursa olsun kavuşmak istediği özgürlük uğuna en değerli varlıklarını feda ettiğini bildiren Hamed, işgal güçlerinin tüm dünyanın gözü önünde sokak ortasında yargısız infazlar gerçekleştirdiğini, uluslararası hukuku ve anlaşmaları çiğnediğini, uluslararası toplumdan hiçbir tepki gelmediğini ve Arap ülkelerinin dahi sessiz kaldığını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.