Siyonist Hariri: Hizbullah’ın Suriye’de varlığı kabul edilemez

  • 15 Şubat 2017
  • 1.839 kez görüntülendi.
Siyonist Hariri: Hizbullah’ın Suriye’de varlığı kabul edilemez

Lübnan’da Suudi rejimi destekli başbakanı Saad Hariri, Lübnan’ın diğer yetkililerin açıklamalarının aksine, Hizbullah güçlerinin Suriye’de varlığının kabul edilemez olduğunu söyledi.

İRİB muhabirinin bildirdiğine göre, Saad Hariri, dün yapıtğı açıklamada, Lübnan halkı ve yetkililerinin, Hizbullah’ın Suriye’de bulunmasının Lübnan’ın güvenliğine yönelik tehditleri geri püskürttüğünü bildirmeleri ve itiraflarının aksine, Suudi rejiminin iddiasını dile getirircesine, ”Hizbullah’ın silahları konusunda ciddi ihtilaf var” iddiasında bulundu.

Lübnan cumhurbaşkanı Mişel Aoun, Lübnan topraklarının bir bölümünün siyonist İsrail’in işgalinde olduğunu ve Lübnan ordusunun bu işgale karşı koyacak yeterli gücünün olmadığını ve bundan dolayı da Hizbullah’ın askeri gücüne ihtiyacı olduğunu ve Hİzbullah’ın Lübnan halkı ve devletinin sebatının asıl kaynağı olduğunu dile getirmişti.

Bu arada Lübnan Hİzbullah yetkililerinden Şeyh Naim Kasım da, son zamanlarda yaptığı açıklamada, Hizbullah’ın Suriye’ye, Lübnan topraklarını tehditlere karşı savunmak ve korumak için gittiğini bildirmişti.

Bilindiği gibi Hizbullah güçlerinin Lübnan’da siyonist İsrail ve diğer dış destekli terör örgütü IŞİD ve diğerlerine karşı mücadelesindeki başarıları teröristlerin önemli kayıp vermelerine neden olmuş ve bu durumun teröristlerin hamilerinin rahatsızlığına neden olmuştur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.