Siyonist Irkçı İsrail ‘Büyük Dönüş Yürüyüşü’nü yine kana buladı

  • 04 Ağustos 2018
  • 1.320 kez görüntülendi.
Siyonist Irkçı İsrail ‘Büyük Dönüş Yürüyüşü’nü yine kana buladı

Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetlerinin 19’uncu cumasında Kudüs Şehitlerine Vefa Cuması adı altında yapılan gösterilere saldıran işgal güçlerinin bazı gençleri yaraladığı belirtildi.

Bölgede bulunan Filistin Enformasyon Merkezi muhabirleri, Filistin halkının Kudüs Şehitlerine Vefa Cuması gösterilerine katılmak için dün  (3 Ağustos) büyük dönüş çadırlarına akın ettiğini söylediler.

Barışçıl gösteriler için Gazze sınırındaki dönüş çadırlarının etrafına toplanan halkın üzerine göz yaşartıcı bomba ve gerçek mermi yağdırmaya başlayan işgal güçleri gençlerin uçurtma göndermelerine engel olmaya çalışırken, Filistinli gençler keskin nişancıların görüş mesafesini kapatmak için lastik yaktılar ve Gazze çevresindeki Yahudi yerleşkelerine yakıcı uçurtma ve balon gönderdiler.

Filistin Sağlık Bakanlığına dayandırarak bilgi veren Filistin Enformasyon Merkezi muhabirleri, işgal güçlerinin ateş açması sonucu 25 kişinin yaralandığını belirterek, yaralılardan birinin kurtulamayarak şehit olduğunu bildirdiler.

Diğer yandan Gazzeli gençlerin yakıcı balon ve uçurtma göndermeleri soncunu Gazze çevresindeki Yahudi yerleşkelerinde 15 noktasında yangın çıktığı belirtildi.

30 Mart’ta başlayan Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetlerine katılan halka barbarca saldıran işgal güçleri şimdiye kadar 155 kişiyi şehit etti, 17 binden fazla kişiyi de yaraladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.