Siyonist İşgal Güçleri Azun’da Geniş Çaplı Baskınlar ve Tutuklamalar Gerçekleştirdi…

  • 26 Aralık 2014
  • 852 kez görüntülendi.
Siyonist İşgal Güçleri Azun’da Geniş Çaplı Baskınlar ve Tutuklamalar Gerçekleştirdi…

Dün gece boyunca ve bugün (26 Aralık Cuma) sabah Batı Yaka’nın kuzey kısmındaki Kalkiliya’nın doğusunda yer alan Azun beldesinde işgal güçleri tarafından Filistinlilerin evlerine yönelik olarak geniş çaplı baskınlar ve tutuklamalar gerçekleştirildi. İşgalcilerin baskın ve tutuklamaları gece yarısında yahudi yerleşimcilerden bir erkekle bir bayanın saldırıya maruz kalarak ağır yaralanmaları üzerine başlatıldı. Saldırının Azun’un yoluna paralel yol üzerinde yerleşimcilerin araçlarına molotof kokteyli atılması suretiyle gerçekleştirildiği ve sabahleyin verilen bilgilerde yerleşimci bayanın sağlığından ümit kesildiğinin söylendiği haber verildi.

Bölgedeki kaynaklardan alınan bilgilerde işgalcilerin gece yarısından itibaren geniş çaplı arama başlattığı, bir askerî birlik tarafından beldenin muhtelif yollarının kapatıldığı, kontrol noktaları oluşturulduğu, Filistinlilerden birçok kişinin durdurulup sorgulandığı ve evlere girilerek aramalar yapıldığı ifade edildi. Evlere dönük baskınlar ve aramalar gece saat 02.00’de Azun beldesine giren dört ayrı yolun hepsinin giriş çıkışa kapatılmasından sonra gerçekleştirildi.

Sabahleyin alınan bilgilerde baskın ve aramalarda yaşları 16 ile 30 arasında değişen sekiz Filistinlinin tutuklandığı ifade edildi.

Azun beldesi gençlerinden 200 kadar kişinin işgal rejimi hapishanelerinde tutulduğu ifade ediliyor. Bunların büyük çoğunluğunu da işgal askerlerinin üzerine ateş atmaktan dolayı göz altına alınanlar oluşturuyor. Bu sayıyla aynı zamanda Batı Yaka’da işgal zindanlarına en çok sayıda esir gönderen belde niteliği taşıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.