Siyonist İşgal Güçleri Batı Yaka’da Dokuz Filistinliyi Gözaltına Aldı…

  • 15 Ocak 2015
  • 795 kez görüntülendi.
Siyonist İşgal Güçleri Batı Yaka’da Dokuz Filistinliyi Gözaltına Aldı…

İşgal güçleri bu sabah (15 Ocak Perşembe) Batı Yaka’da Filistinlilerden dokuz kişiyi gözaltına alırken, işgal güçleriyle Filistinliler arasında çıkan çatışmalarda da bir kişinin yaralandığı ifade edildi.

İşgal güçleri bu sabah Batı Yaka’nın kuzeyindeki Cenin Mülteci Kampı’na baskın düzenledi ve beş kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında işgal güçlerince aranan Şeyh Bessam Es-Sa’di’nin oğlunun, kardeşinin ve damadının da olduğu bildirildi.

görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, işgal ordusu yaklaşık 200 asker ve onlarca askeri araçla kalabalık bir şekilde gece saat 02:00 civarında Cenin kentine ve mülteci kampına baskın düzenledi ve çoğunluğu Şeyh Bessam Es-Sa’di ile akraba olan İslami Cihad Hareketi üyelerinin evlerinde arama yaptı.

İşgal güçlerinin Şeyh Bessam Es-Sa’di’nin evine de baskın düzenlediği, arama bahanesiyle evin altını üstüne getirdiği ve eşyalara zarar verdiği, Şeyh Bessam Es-Sa’di’nin kardeşi Rağıb Es-Sa’di ile kardeşinin oğlu Ahmed Rağıb Es-Sa’di’yi sorguya çekerek şeyhin yerini öğrenmeye çalıştığı belirtildi.

Bu arada, Cenin’de işgal güçleriyle Filistinliler arasında bu sabah erken saatlerde yaşanan çatışmalar sırasında Ahmed Es-Safuri isimli Filistinli gencin bacağından yaralandığı ve hastaneye kaldırılan gencin durumunun iyi olduğu ifade edildi.

İşgal güçleri Nablus’ta da Cinsinya köyü sakinlerinden Sair Muhammed Ali El-Hac ve Asker Mülteci Kampı sakinlerinden Yusuf Halil Hicazi’yi gözaltına aldı. İşgal güçlerinin El-Halil’e bağlı Beyt Ummer beldesinde de Muhammed Ebu Diye ile Halid İhlil’i gözaltına aldığı kaydedildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.