Siyonist İşgal Güçleri Dün Gece Yine Baskın ve Tutuklamalar Gerçekleştirdi…

  • 25 Aralık 2014
  • 817 kez görüntülendi.
Siyonist İşgal Güçleri Dün Gece Yine Baskın ve Tutuklamalar Gerçekleştirdi…

Siyonist işgal güçleri Batı Yaka’nın Nablus şehrinin değişik mahallelerinde dün (24 Aralık Perşembe) gece yine baskın ve tutuklamalar gerçekleştirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin görgü tanıklarından aldığı bilgilere göre işgal güçlerinin baskınları Nablus şehrinin merkezindeki Şehitler kavşağında, Üniversite mahallesinde ve Faysal Caddesi’nde Filistinli gençlerle işgal güçleri arasında çatışmalara neden oldu. İşgal güçlerinin bu çatışmalarda gençlerin ve civardaki evlerin üzerine gaz bombaları, göz yaşartıcı bombalar ve mermi attıkları ifade edildi.

Baskınlarda işgalci askerler silah arama iddiasıyla evlere rasgele girerek çirkin bir şekilde aramalar yaptılar. Baskınlarda bazı gençlerin de tutuklandığı ifade edildi.

İşgal güçleri bir yandan baskınlar ve tutuklamalar yaparken Abbas yönetimine bağlı polisler de tutuklamalara ve baskınlara devam ediyor. Son iki gün içinde Batı Yaka’nın değişik bölgelerinde 14 Hamas mensubunun Abbas yönetimine bağlı güvenlik güçleri tarafından tutuklandığı, 4 kişinin de ifade vermek üzere polis merkezlerine çağrıldığı haber verildi. Son dönemde tutuklananlar içinde üniversite öğrencilerinin çoğunlukta olduğu ifade ediliyor.

Özerk yönetim polisleri daha önceki günlerde de siyasi gerekçelerle İslâmî hareket mensubu birçok kişiyi tutukladı veya ifade vermek üzere polis merkezlerine çağırdı. Tutuklamalar için üniversite kampuslerine dahi baskınlar düzenlenmesi dikkat çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.