Siyonist İşgal Güçleri Filistin Halkına Kendi Evlerini Kendi Elleriyle Yıktırdı…

  • 23 Aralık 2014
  • 741 kez görüntülendi.
Siyonist İşgal Güçleri Filistin Halkına Kendi Evlerini Kendi Elleriyle Yıktırdı…

Filistin halkına karşı her türlü zulmü reva gören; onlara karşı insani, dini, ahlaki ve hukuki hiçbir ilke ve değeri tanımayan işgal güçleri 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarındaki En-Nakab çölünde bulunan Sa’ve köyünde bedevileri evlerini kendi elleriyle yıkmaya zorladı.

Yerel kaynakların bildirdiğine göre, işgal güçleri evleri yıkım ekiplerinin yıkması durumunda büyük paralar ödemek zorunda kalacakları ve ceza alacakları tehdidiyle köyde yaşayan yedi aileye evlerini kendi elleriyle yıkmaları için baskı yaptı.

Köy halkı, baskı ve zulüm altında evlerini yıkmak zorunda kalmalarına rağmen köyü terk etmeyeceklerini ve doğup büyüdükleri toprakları işgalciye bırakmayacaklarını söylediler.

Siyonist işgal rejimi Filistinlilerin topraklarını gasp edebilmek için onların bazen evlerini yıkarak, bazen tarım arazilerini tahrip ederek ve bazen de hayvanlarını telef ederek bulundukları bölgelerden başka yerlere zorla göç ettirmeye çalışıyor.

İşgalcinin niyetini iyi bilen Filistinliler ise her şeye rağmen doğup büyüdükleri köylerini terk etmiyor ve direnmeye devam ediyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.