Siyonist İşgal Güçleri Gazzeli Balıkçılara ve Tarım Arazilerine Saldırdı…

  • 25 Aralık 2014
  • 699 kez görüntülendi.
Siyonist İşgal Güçleri Gazzeli Balıkçılara ve Tarım Arazilerine Saldırdı…

İşgal güçleri Gazze’de ateşkes ihlalleriyle gerginliği tırmandırmaya devam ediyor. Saldırılarına bugün (25 Aralık Perşembe) de devam etti. Gazze kıyılarına yakın bölgelerde Gazzeli balıkçılara otomatik tüfeklerle saldırı düzenlerken, karadan da tarım arazilerine yönelik ateş edildiği haber verildi.

Gazze’deki Filistinli balıkçıların sendika yetkilisi Nizar Ayyaş bugün sabah saatlerinde balıkçıların denizde avlandıkları sırada teknelerine yönelik olarak işgal güçleri tarafından otomatik silahlarla ateş edildiğini söyledi. Saldırıda balıkçılarda herhangi bir isabet ve yaralanma olmadığı ancak teknelerin isabet aldığı ve zarar gördüğü ifade edildi.

Nizar Ayyaş, işgal güçlerinin balıkçıların ateşkes anlaşmasında kendilerinin kabul ettiği sınır olarak gördükleri altı mili aştıkları iddiasıyla bu saldırıyı düzenlediklerini belirtti. Ayyaş, saldırılardan dolayı balıkçı teknelerinde önemli zayiatlar meydana geldiğini ve işgal rejiminin deniz kuvvetlerinin söz konusu sınır iddiasıyla sıkça saldırı düzenlediklerini dile getirdi.

İşgal güçlerinin bugün sabah Gazze’de gerginliği tırmandıran bir başka saldırısı da bölgenin güneyinde tarım arazilerine dönük olarak gerçekleştirildi. Verilen haberlere göre Gazze’nin güneyinde yer alan Han Yunus’un doğusunda tarım arazilerine sabah saatlerinde otomatik silahlarla yoğun bir şekilde saldırı düzenlendi.

Han Yunus’ta dün de Filistinli direnişçilerin gözetleme noktalarından birine düzenlenen baskında gerçekleştirilen saldırıda Hamas’ın askerî kanadı İzzettin Kassam Tugayları’nın komutanlarından Teysir es-Semiri şehit olmuştu. Bu saldırıya mücahitlerin karşılık vermesi üzerine de işgal askerlerinden ikisi ağır yaralanmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.