Siyonist işgal rejimi, esir askerlerinin bedelini vermek zorunda kalacak

  • 17 Nisan 2015
  • 792 kez görüntülendi.
Siyonist işgal rejimi, esir askerlerinin bedelini vermek zorunda kalacak

Özgürleştirilmiş Esirler Birliği’nin başkanı Tevfik Ebu Naim, siyonist işgal rejiminin esir askerlerinin bedelini vermek zorunda kalacağını dile getirdi.

Ebu Naim esirler konusuyla ilgili olarak; “Filistin direnişinin elinde işgal rejiminin askerleri bulunduğuna göre onun bilmesi gerekir ki bunun bedeli ağır olacaktır ve işgal rejimi bu bedeli muhakkak vermek zorunda kalacaktır. Halkımız da Allah’ın izniyle tarihi bir kazanımın beklentisi içinde olacaktır” ifadesini kullandı.

Ebu Naim, Filistin direnişinin elindeki işgalci askerler hakkında yapılacak pazarlık konusunda Filistin direnişine ve onun liderliğine güvendiğini dile getirdi.

Aynı zamanda Hamas’ın ileri gelenlerinden olan Tevfik Ebu Naim, işgal zindanlarında 1967 Haziran’ından bu yana 208 esirin öldürüldüğüne dikkat çekerek işgal rejiminin esirler aleyhine işlediği insanlık suçlarından dolayı da Cenevre’deki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde davalar açılması gerektiğini söyledi.

Ebu Naim röportajında, Hamas’ın esirler konusunda işgal rejimine baskı yapılması taleplerinde bulunmak ve bu konuda stratejiler geliştirmek amacıyla birçok Arap ülkesine ziyaretler düzenlediğini dile getirdi.

Tevfik Ebu Naim, Özgürlerin Vefası Anlaşması’nda özgürlüklerine kavuşturulan eski esirlerden 70 kişinin siyonist işgal rejimi tarafından yeniden zindana atıldığına dikkat çekerek, direnişin bu gerçeği dikkatten uzak tutmadığını ve söz konusu anlaşmanın takipçiliğini de Mısır istihbaratının üstlenmiş olduğunu hatırlattı.

Ebu Naim, işgal rejimi tarafından serbest bırakılan bazı esirleri kendi güvenlik organları vasıtasıyla gözaltına alarak yeniden özgürlüklerinden mahrum eden Özerk Yönetimi de işgal rejimiyle yapmış olduğu gizli anlaşmadan dolayı eleştirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.