Siyonist İşgal Rejimi Kudüs’teki Bedevileri Yerlerinden Çıkarmak İstiyor

  • 17 Kasım 2017
  • 1.035 kez görüntülendi.
Siyonist İşgal Rejimi Kudüs’teki Bedevileri Yerlerinden Çıkarmak İstiyor

Siyonist işgal rejimine bağlı Sivil İdare biriminin Kudüs’ün doğusunda bulunan Cebel El-Baba bölgesindeki Filistinli bedevilere bölgeyi terk etmeleri için tebligat yaptığı belirtildi.

Cebel El-Baba bedevileri adına konuşan Atallah Muzaria, Sivil İdareye bağlı ekiplerin işgal güçlerinin himayesinde bölgeye gelip, bir hafta içerisinde bölgeyi terk etmelerini isteyen tebligat yaptıklarını söyledi.

Muzaria yaptığı açıklamada, işgal rejiminin kadın-çocuk 320 kişiden oluşan bedevileri yerlerinden çıkarıp bilinmeye bir yere götürmek istediğini hatırlatarak, zorla göçü kabul etmediklerini ifade etti.

Muzaria, bedevi köyünde 58 geçici evle hayvanlar için kullanılan 100 kadar da bina olduğunu belirterek, işgal güçlerinin bunlarının tümünü yıkıp halkı bölgeden çıkarmak istediğini hatırlatarak şunları söyledi: “Bu ani karar karşısında eli bağlı durmayacağız. Bedeviler için felaket olan bu kararın durdurulması için hukuki girişimlerimizi başlatacağız. El-Ayzeriyye Belediyesinden buranın bize ait olduğunu ve dolayısıyla üzerinde bina yapma hakkına sahip olduğumuzu ispat edecek belgeler alacağız. İşgal rejimi sürekli buralarda yıkımlar yapıyordu. Evleri yıkıyor, aileleri evsiz bırakıyor, çocukları eğitimden mahrum ediyor. Bu gün ise gelip zorla bizi topraklarımızdan çıkarmak istiyor.”

Bu girişim, işgal rejiminin E1 ismiyle hayata geçirdiği Büyük Kudüs Yerleşim Projesi kapsamında Kudüs ve Batı Yaka’da 12 bin dönümlük araziye el koymak için yaptığı toprak gaspından sadece bir halkadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.