Siyonist İşgalciler Bu Sabah Filistinlilerin Tarım Araçlarını Gasp Etti…

  • 19 Aralık 2014
  • 886 kez görüntülendi.
Siyonist İşgalciler Bu Sabah Filistinlilerin Tarım Araçlarını Gasp Etti…

Sivilleriyle askerleriyle Filistin’in her tarafına yayılmış haramiler durumundaki siyonist işgalciler dün akşam Nablus’un Fer’ata köyünde tarım arazisine giden yolu tahrip ederken bugün (19 Aralık Cuma) sabah da Batı Yaka’nın el-Halil şehrinde düzenledikleri baskında Filistinlilerin tarım araçlarını gasp etti ve bazı çiftçilerin arazilerine gitmelerine engel oldular.

Batı Yaka’nın güney kısmında yer alan el-Halil’in Yata beldesinde Yahudi Yerleşimciliğine Karşı Ulusal Komite’nin koordinatörü olan Ratib el-Cebur’un verdiği bilgilere göre işgalciler Yata’ya bağlı Susya mıntıkasında en-Nevaci’e ailesine mensup çiftçilere ait üç adet hasat makinesine el koydu. Hasat işlemi için arazilerine giden köylülere de engel oldular.

Ratib el-Cebur, işgal güçlerinin bu tür engelleme ve alet gaspını daha önce de özellikle hasat mevsimlerinde sıkça yaptıklarına dikkat çekti.

İşgal güçleri dün akşam da yine Batı Yaka’nın Nablus vilayetinin güneyinde yer alan Fer’ata köyünde tarım arazilerine ulaşmakta kullanılan bir yolu kapatmışlardı. İşgal güçlerinin Batı Yaka’nın kuzey bölgesindeki ihlallerini izleyen Zekeriyya es-Sudde’nin verdiği bilgilere göre işgal güçleri söz konusu yolu buldozerlerle tahrip ettikten sonra üzerine kaya kütleleri yerleştirerek tamamen kullanılamaz hale getirdiler.

Zekeriyya es-Sudde, işgal güçlerinin tamamen keyfi bir şekilde ve Filistinlilerin arazilerine ulaşmalarını engelleme amacıyla yaptıkları bu tahribatın onlarca çiftçinin tam da hasat dönemine denk gelen bu günlerde arazilerine ulaşmalarını ve ürünlerini toplamalarını engelleyeceğine dikkat çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.