Siyonist İsrail Askerleri, Batı Yaka’da Gece Saatlerinde Baskınlar Düzenledi

  • 27 Aralık 2015
  • 829 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail Askerleri, Batı Yaka’da Gece Saatlerinde Baskınlar Düzenledi

Siyonist işgal güçleri Batı Yaka’da Filistinlileri hedef alan askerî şiddet uygulamalarını gece baskınlarıyla ve tutuklamalarla sürdürüyorlar. Dün gece (26 Aralık Pazar) sabaha doğru ve sabahın erken saatlerinde Batı Yaka’nın muhtelif şehirlerinde düzenledikleri baskınlarda da birçok kişiyi gözaltına aldıkları haber verildi.

İşgal güçlerinin Batı Yaka’nın güneyinde yer alan El-Halil şehrinde dün gece sabaha doğru ve sabah saatlerinde düzenledikleri baskınlarda üç kişiyi tutukladıkları, bunlardan ikisinin kardeş olduğu, bazı kişilerin evlerine de ifade vermek amacıyla istihbarat merkezlerine gitmeleri üzere tebligat bıraktıkları haber verildi.

Batı Yaka’nın kuzey kısmında yer alan Nablus’ta da Madema beldesinde bazı evlere sabahın erken saatlerinde baskınlar düzenledikleri ev sakinlerinden zorla cep telefonlarının numaralarını aldıkları ve tehditte bulundukları ifade edildi. Baskın düzenleyen askerlerin, telefon numaralarını aldıkları kişilere gösteri eylemlerine katılmaları durumunda gözaltına alınacakları ve kendilerine işkence edileceği tehdidinde bulundukları belirtildi.

İşgal güçleri dün akşam saatlerinde de Madema beldesinin hemen yakınında yer alan Asira beldesine bir baskın düzenlemiş ve sıkı aramalar yapmışlardı.

Batı Yaka’nın Kalkiliya vilayetine bağlı ve şehir merkezinin doğusunda yer alan Azun beldesinde yine bugün sabahın erken saatlerinde baskınlar düzenlediler. Baskınlara belde ahalisinin tepki göstermesi üzerine işgal güçleri halka yoğun ateşle ve ses bombalarıyla karşılık verdiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.