Siyonist İsrail Askerleri Savaşa Girmeden Önce Ailelerine Veda Mektubu Yazmaya Zorlanmış

  • 24 Haziran 2015
  • 955 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail Askerleri Savaşa Girmeden Önce Ailelerine Veda Mektubu Yazmaya Zorlanmış

İşgal ordusunda Şikayet Komisyonu olarak bilinen birim tarafından yayınlanan rapor, işgal ordusunun geçen yaz Gazze’ye karşı başlattığı savaşta işgal askerlerinin Gazze’ye girmeden önce ailelerine ve yakınlarına veda mektubu yazmaya zorlandıklarını ortaya koydu.

İşgal rejiminde yayınlanan Yediot Ahronot gazetesi konuyla ilgili verdiği haberde, komisyonun savaşta askerlerden ailelerine veda mektubu yazmalarını talep eden subaylara ateş püskürttüğünü, yaptıkları uygulamayı ağır bir şekilde eleştirdiğini yazdı.

Gazetenin haberine göre Şikayet Komisyonunun hazırladığı raporda şu hususlara dikkat çekildi: “Böyle bir talep, meçhule girmek üzere olan askerlerin maneviyatına zarar verdi. Bu, askerlerden operasyona başlamadan hemen önce istenmiş. Kanlarında adrenalinin maksimum düzeyde olduğu bir zamanda kendilerinden ölümlerini hayal etmeleri ve bunun sonucunda aileleriyle yakınlarının ağlayışlarını ve yaşayacakları acıyı hissetmeleri istenmiştir.”

Raporda verilen diğer bilgilere göre geçen yıl komisyona 6711 şikayet gelmiş. Şikayetlerin %60’ı doğru çıkarken, geneli subaylarla askerlerin ilişkilerine yönelik ve subayların askerleri dövmeleri, azarlamaları ve baskı kurmalarıyla alakalı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.