Siyonist İsrail baskınlarında şehit edilen Filistinlilere binlerce kişi veda etti

  • 14 Ocak 2023
  • 53 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail baskınlarında şehit edilen Filistinlilere binlerce kişi veda etti

Binlerce kişi, Tel Aviv işgali altındaki Batı Şeria’nın kuzey kesimindeki Cenin kenti yakınlarında İsrail rejimi ordusu tarafından gerçekleştirilen baskınlar sırasında öldürülen iki Filistinli için düzenlenen bir cenaze törenine ve ardından düzenlenen bir cenaze törenine katılıyor.

Sosyal medyada dolaşan görüntülerde, Filistinlilerin Cuma günü Cenin’deki cenaze töreni sırasında 18 yaşındaki Abdul Hadi Fakhri Nazzal ve 25 yaşındaki Habib Muhammed İkmail’in cesetlerini taşırken işgal karşıtı sloganlar attıkları görüldü.

Cuma günü erken saatlerde Nazzal, Perşembe günkü baskın sırasında İsrail güçleri tarafından göğsünden ve boynundan vurulduktan sonra kritik yaralanmalara yenik düştü ve 2023’te öldürülen Filistinlilerin sayısını dokuza çıkardı.

Yine Perşembe günü, İsrail güçleri aynı kasabada İkmail’i başından vurdu. Filistinli adam daha sonra Cenin’deki bir hastanede öldüğü ilan edildi.

2022’deki Filistinli ölü sayısı 150 civarındadır ve geçen yıl, Birleşmiş Milletler’in bir çeteleyi tutmaya başladığı 2004’ten bu yana Filistinliler için en ölümcül yıl olmuştur.

Perşembe günü hukukun üstünlüğü konusundaki BM Güvenlik Konseyi toplantısında konuşan Dünya Genel Sekreteri Antonio Guterres, 2022’nin hem Filistinliler hem de İsrailliler için ölümcül bir yıl olduğunu söyledi ve “aşırılıkçıların yasadışı cinayetlerini ve eylemlerini” kınadı.

İsrail rejiminin işgal güçleri ve yasadışı yerleşimciler, Filistinlileri topraklarından zorla sürmek ve sadece Yahudilere özel yasadışı yerleşimleri genişletmenin yolunu açmak amacıyla Batı Şeria’daki ve diğer bölgelerdeki Filistinli sivillere yönelik saldırılarını gözle görülür şekilde tırmandırıyor.

600.000 ila 750.000 İsrailli, 1967’de Filistin topraklarının işgalinden bu yana Batı Şeria’da inşa edilen 250’den fazla yasadışı yerleşimi işgal ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.