SİYONİST İSRAİL: Beşar Esad’ın İktidarda Olması Güvenliğimiz İçin Tehdittir!

  • 04 Temmuz 2017
  • 1.208 kez görüntülendi.
SİYONİST İSRAİL: Beşar Esad’ın İktidarda Olması Güvenliğimiz İçin Tehdittir!

İsrail Ordu Merkezinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Liberman İsrail rejiminin işgal altındaki Golan tepeleri ve Suriye ordusunu hedef alması hakkında; “Bizim doğrudan savaşa girme gibi bir niyetimiz yok ancak komşularımızı bizimle ilişkilerinde dikkatli olmaları noktasında uyarıyoruz ve bize ihtiyaçları olduğunu hatırlatıyoruz” ifadelerini kullandı.

Golan tepelerinde gerçekleşen hava saldırılarının Suriye’nin iç meselesi ile bağlantılı olduğunu belirten Liberman, İsrail rejiminin kendi sınırlarına yönelik hiçbir tehdide tahammül edemeyeceğini vurguladı.

İsrail Savaş Bakanı olası bir savaş ihtimalinin az olduğunu ancak sınır noktalarında yapılacak herhangi bir yanlıştan dolayı İsrail rejiminin doğrudan savaşa girebileceğine işaret etti.

İsrail rejimi geçtiğimiz günlerde Suriye’deki iç savaşı bahane ederek Golan tepelerini hedef almış ve Suriye ordusunun mevzilerine yönelik hava saldırıları gerçekleştirmişti.

İsrail rejiminin Savaş Bakanı Liberman, gazetecilere yaptığı açıklamaların bir diğer bölümünde ise Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın İran ve Hizbullah’a bağlı olmasını delil göstererek iktidardan indirilmesi gerektiğini vurguladı.

Liberman Suriyeli muhaliflerin kendi dostları olmadığını ancak Beşar Esad gibi kendi halkını katleden ve kimyasal silah kullanan birisinin iktidarda kalmaması gerektiğini belirterek; “Beşar Esad’ın Suriye’de iktidarı elinde tutması bizim güvenliğimiz için tehdittir. Beşar Esad iktidarda olduğu müddetçe İran ve Hizbullah, Suriye’deki varlıklarını sürdüreceklerdir” ifadelerini kullandı.

İsrail rejiminin Suriye’de hiçbir tarafın yanında olmadığını belirten Lliberman kırmızı çizgilerinin Hizbullah’a gönderilen silahlar olduğuna işaret ederek; “Biz, İran’ın sınırlarımızdaki varlığından rahatsızız ve buna daha fazla tahammül edemeyiz” açıklamasını yaptı.

Suriye’deki çatışmalar devam ederken İsrail rejimi Hizbullah’a ağır silahların gönderildiğini bahane ederek Suriye’nin farklı bölgelerinde hava saldırıları düzenlemişti.

İsrail Savaş Bakanı Lİberman aynı zamanda Lübnan’da yeraltında füze üretiminin yapılması hakkındaki iddialara “İsrail üzerine düşeni yapacaktır” yanıtını vererek; “İsrail her konuyu ciddiye alır. Bu konuda da gerekli bilgiye ve raporlara sahibiz. İsrail her nerede olursa olsun gerekeni yapacaktır. Bu gelişmeyi görmezden gelemeyiz. Çünkü füze gibi ağır askeri teçhizatlar büyük bir sorun teşkil etmekte” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.