Siyonist İsrail, direniş operasyonlarını yürütenlerin motivasyonunu kıramıyor

  • 28 Kasım 2022
  • 60 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail, direniş operasyonlarını yürütenlerin motivasyonunu kıramıyor

Yediot Aharanot gazetesi haberinde, dokuzuncu ayına giren direniş harekâtının psikolojik sonuçlarını ele aldı.
Ariela Ringel Hoffman, İbranice yayın yapan Yediot Aharanot gazetesindeki analizinde; İsrail karşıtı operasyonların genişlemesiyle İsrailliler arasındaki umutsuz durumun arttığını vurguladı.
Bu hayal kırıklığının nedeni, direnişin ritmini durduramama hissidir.
Bu yazara göre İsrail güvenlik güçlerinin operasyonun faillerini yok ettiği veya destekçilerini ve liderlerini tutukladığı doğrudur ancak aynı zamanda, gelecekteki sağcı kabine için temel zorluklardan biri haline gelebilecek bu tür eylemleri gerçekleştirme motivasyonunu ortadan kaldıramadıklarını da kanıtladılar.
Hoffman, devamında şöyle ifade etti: “Her İsrailli kendine her gün şu yakıcı soruyu soruyor: “Ya son operasyonun gerçekleştiği yerde olsaydım, ne olacaktı?”, Bu, son 20 yılda sadece kurbanların isimlerinin, yüzlerinin ve yaşlarının değiştiği anlamına geliyor. Mescid-i Aksa İntifadası günlerine dair İsrail halkının hafızasından hiçbir şey silinmezken, Tel Aviv ve Kudüs sokaklarında yaşanan olaylar ve sesler hala aklımızda ve o dönemde kullanılan kelime ve fragmanları hafızalarımızda sakladık.
Bu yazar, makalesinin başka bir bölümünde şunu itiraf ediyor: “Aylardır aralıksız devam eden Filistin harekâtının geri dönüşü, demek ki bu operasyon rutin hayatımızı gölgede bırakmayı başardı ve görünüşe göre uzun bir süre bu şekilde yaşamak zorundayız.
Yazar, İsraillilerin bir intifada olaylarının doruk noktası olan olayların ortasında yaşadıklarına inanıyor, güvenlik servisleri bu terimi kullanmaktan kaçınmak istese ve bunu tek taraflı ve bireysel saldırılar olarak tanımlasa da bu gerçekten kaçınılamaz.
O bu ifadelere inanmaktadır:”
Bugün İsrailliler, Filistinlilerle sürekli bir çatışma halindedir, bu olaylar bizim mahallemizde, sokağımızda, şehrimizde yaşanmasa da ancak yaklaşık bir yıldır güvenlik güçlerinin bir an bile sakin kalmadığı açıktır ve Cenin’den Nablus’a giderler ve oradan da Kudüs’ün eski kısmına giderler ve bazen Ariel’in göçmen yerleşimi çevresine yerleşmek zorunda kalırlar. Bu güçler belki harekatı gerçekleştirenleri yok edebilir ama yürütenler arasındaki motivasyonu asla öldüremezler. Yani operasyona bir süre ara verilirse bu sakinlik hızla ortadan kalkacak ve gergin durum normal haline dönecektir.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.