Siyonist İsrail eski genel kurmay başkanı: IŞİD, İsrail için tehdit değil

  • 18 Haziran 2016
  • 1.009 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail eski genel kurmay başkanı: IŞİD, İsrail için tehdit değil

İsrail eski genel kurmay başkanı Benny Gantz, IŞİD’in İsrail için bir tehdit olmadığını bildirdi.

Mısır el-Yevm’us Sabii internet sitesinin yazdığına göre dün Hayfa üniversitesinde IŞİD terör örgütüyle ilgili bir konuşma yapan ve İsrail’in bu örgüte yardımlarını açıklayan İsrail eski genel kurmay başkanı Benny Gantz, IŞİD’in bölgedeki girişimlerinin İsrail’in yararına olduğunu bildirdi.

Benny Gants, IŞİD’in bölgede İsrail’in çıkarlarına darbe vurmadığını bildirdi.

Öte yandan Siyonist İsrail rejiminin askeri istihbarat başkanı Hertzi Halevi Suriye iç savaşının IŞİD’in yenilgisi ile sonlanmaması gerektiğini belirtti.

Hertzi Halevi, IŞİD’in son üç ayının kuruluşundan bu zaman kadarki en zor dönem olarak tanımladıktan sonra “Özellikle Suriye savaşının sonlanmasının ardından bölgede kalacak olan Hizbullah ve İran’a karşı IŞİD varlığı Suriye’den silinmemelidir.” ifadelerini kullandı.

“İsrail’in Ortadoğu Politikaları” adlı konferansta konuşan Hertzi Halevi, Hizbullah’ın bölgede askeri ve siyasi alanlarda güçlendiğini belirterek; “Hizbullah ile ileride olabilecek bir savaşta işimiz kesinlikle kolay değil.” açıklamasını yaptı.

“Özellikle Suriye’ye müdahalesinin ardından Hizbullah’ın gücü geçmişe nazaran artmıştır.” diyen Hertzi Halevi, Hizbullah’ın Suriye’de önemli kayıplar verdiğini ancak bir o kadarda önemli tecrübeler ve zaferler kazandığına işaret etti.

Son olarak Hizbullah ile böyle bir savaşa girmek istemediklerini belirten Siyonist İsrail rejiminin askeri istihbarat başkanı Hertzi Halevi; “Ancak gerek görüldüğünde savaşa girmeye de hazırız.” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.