Siyonist İsrail Güçleri Dünkü Cuma Gösterilerine Katılan Filistinlilere Ateş Açtı: 49 Yaralı

  • 29 Haziran 2019
  • 584 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail Güçleri Dünkü Cuma Gösterilerine Katılan Filistinlilere Ateş Açtı: 49 Yaralı

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında dün (28 Haziran Cuma) Gazze Şeridi’nin doğusunda sınır hattı yakınlarında düzenlenen 64’üncü Cuma gösterilerine işgal güçlerinin ateş açması sonucu 49 kişi yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi’nin doğusunda işgal güçlerinin göstericilere ateş açtığını, biri gazeteci ve 8’i ilk yardım görevlisi olmak üzere 49 kişinin yaralandığını bildirdi.

Bugün ikindiden sonra binlerce Filistinli “Kahrolsun Bahreyn Çalıştayı” Cuması gösterilerine katılmak üzere Gazze Şeridi’nin doğusundaki sınır bölgelerine akın etti.

İşgal güçlerinin Filistin halkının haklarına bağlılıklarını ve Filistin davasını tasfiyeyi hedefleyen projeleri reddettiklerini ifade etmek üzere gösterilere katılan Filistinlilerin üzerine ateş açtığı ve göz yaşartıcı bomba attığı belirtildi.

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü Ulusal Yüksek Heyeti, yayınladığı bildiride, Gazze Şeridi sakinlerini bugün “Kahrolsun Bahreyn Çalıştayı” Cuması adıyla düzenlenecek gösterilere katılmaya davet etmişti.

Heyet, Filistinlilerden ikindiden sonra Gazze Şeridi’nin doğusundaki beş bölgede kurulu dönüş kamplarına gitmelerini, başta Yüzyılın Anlaşması ve Bahreyn Çalıştayı olmak üzere Filistin davasını tasfiyeyi hedefleyen projelere karşı olduklarını göstermelerini istedi.

Gazze halkı 30 Mart 2018’den bu yana Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında Gazze Şeridi sınırında gösterilerini sürdürüyor.

Gazze Şeridi’nin beş vilayetinin doğu bölgelerinde sınıra yakın noktalarda kurulan dönüş kamplarında toplanan Filistinliler barışçıl bir şekilde gösteri yaparken, işgal güçleri de silahsız göstericilerin üzerine ateş açmaya devam ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.