Siyonist İsrail Güçleriyle Kasra Köyündeki Çatışmalarda İki Kişi Yaralandı

  • 09 Haziran 2016
  • 1.028 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail Güçleriyle Kasra Köyündeki Çatışmalarda İki Kişi Yaralandı

Batı Yaka’nın kuzeyindeki Nablus vilayetine bağlı Kasra köyünde dün (8 Haziran Çarşamba) akşam Filistinlilerle işgal güçleri arasında yaşanan çatışmalarda iki Filistinli yoğun dumandan etkilendi.

Akraba beldesindeki Yahudi Yerleşimiyle Mücadele Komitesi üyesi Yusuf Diriyye, Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine yaptığı açıklamada, Kasra köyünde dün akşam çatışmaların işgal güçlerinin köy sakinlerinden birine ait traktöre el koyması üzerine patlak verdiğini söyledi.

İşgal askerlerinin köy sakinleri üzerine ses bombası ve göz yaşartıcı bomba attığını kaydeden Diriyye, bombalardan çıkan yoğun gaz nedeniyle bir gencin ve bir başka köylünün boğulma tehlikesi atlattığını ifade etti.

Kasra köyünün sık sık işgal güçlerinin ve köy toprakları üzerinde kurulu Yahudi yerleşkesinden gelen yerleşimcilerin baskınlarına maruz kaldığı bildirildi.

Öte yandan, işgal güçlerinin dün akşam Nablus’un batısındaki Cit beldesine düzenlediği baskın sırasında attığı aydınlatma fişeklerinin beldenin batısındaki tarlalarda yangın çıkmasına yol açtığı belirtildi.

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin beldeye akşam saat dokuz civarında baskın düzenleyerek gençleri durdurduğunu ve kimlik kontrolü yaptığını, daha sonra beldeyi terk ettiğini söyledi.

Belde sakinleri işgal güçlerinin yangını söndürmelerine izin vermediğini ve yangında birkaç dönümüm telef olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.