Siyonist İsrail: İran Nükleer Silah Bulundurması Tahammül Edilemez

  • 20 Eylül 2017
  • 1.007 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail: İran Nükleer Silah Bulundurması Tahammül Edilemez

İsrail Enerji Komisyonu Başkanı, katıldığı BM Atom Enerjisi Kurumunun toplantısında; bu kurum İran’ın açıklanmamış hiçbir atom tesisinin bulunmadığından emin oluncaya kadar İran’a yönelik uluslararası baskılarını sürdürmelidir açıklamasında bulundu.

İsrail Enerji Komisyonu Başkanı, katıldığı Uluslararası Atom Enerjisi Kurumunun 59. Genel Toplantısında İran’a karşı eleştirilerde bulundu.

İsrailli yetkili İran’ın füze programına işaret ederek şu ifadeleri kullandı: İran’da balistik füze yapımının ve denemelerinin devam etmesi BM kararlarına aykırıdır.

Nükleer anlaşmanın icrasının garantörü sayılan Birleşmiş Milletler’in 2231 numaralı kararına göre; İran’ın atom başlığı takılabilecek Balistik füze üretmemesi gerekir.

Siyonist yetkili açıklamalarının devamında; İran’ı Batı Asya’daki terörist grupların tamamını desteklemekle suçladı. Geçmişte “amaçlı cinayetler” adı altında yapılan MOSSAD’ın suikastleri ise çoğunlukla Batı Asya’daki Vahabi-Tekfirci terör örgütleri desteklemekteydi.

Enerji Komisyonu Başkanı daha sonra Amerika’nın nükleer anlaşmaya yönelttiği, Kurumun İran’ın askeri tesislerine hızlı erişiminin olmadığı yönündeki yeni eleştiri ile ilgili olarak şunları söyledi: Uluslararası camia kurum açıklanmamış tesislerin olmadığına dair net bir açıklama yapıncaya kadar bu ülkeye yönelik baskıları sürdürmelidir.

İsrailli yetkili son olarak ülkesinin nükleer silahlara sahip olduğunu ve hiçbir zaman Uluslararası Atom Enerji Kurumunun, atom sitelerinin hiçbirine girmesine izin vermeyeceklerini belirterek şu ifadeleri kullandı: İran’ın nükleer silahları bulundurması seçeneği; İsrail, bölge ve dünya açısından tahammül edilemez bir durumdur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.