Siyonist İsrail muhalefeti lideri: Mahmud Abbas’la 3. intifadanın önlenmesi konusunda anlaştık

  • 19 Ağustos 2015
  • 702 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail muhalefeti lideri: Mahmud Abbas’la 3. intifadanın önlenmesi konusunda anlaştık

İşgal rejimi parlamentosu Knesset’teki muhalefet lideri Isaac Herzog, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile üçüncü bir intifadanın patlak vermesinin mutlaka önüne geçilmesi gerektiği konusunda anlaştığını söyledi.

Herzog, bugün (18 Ağustos Salı) Ramallah’ta Filistin Yönetimi binasında Mahmud Abbas ile görüşmesinin ardından basına yaptığı açıklamada, Filistin Yönetimi Başkanı’yla barış sürecini, bölgedeki durumu ve son gelişmeleri ele aldıklarını ifade etti.

Abbas ile üçüncü bir intifadanın patlak vermesinin engellenmesinin ve terörle mücadelenin zaruri olduğu konusunda anlaştıklarını kaydeden Herzog, barış müzakerelerine devam edilmesi konusunda da görüş birliğine vardıklarını bildirdi.

Filistin resmi haber ajansı “Wafa”nın aktardığına göre, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas da görüşmede, Filistin tarafının uluslararası kararlar doğrultusunda başkenti Kudüs olacak ve 1967 sınırlarında kurulacak bağımsız Filistin devletinin kurulması için barış sürecine bağlı olduğunu vurguladı.

Abbas, müzakerelerin yeniden başlaması, bölgede barış ve istikrarın sağlanması ve işgalin sona ermesi için her tarafın üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.