Siyonist İsrail Polisi Filistinli İki Kadına Mescid-i Aksa’dan Uzaklaştırma Cezası Verdi ​

  • 27 Eylül 2018
  • 2.217 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail Polisi Filistinli İki Kadına Mescid-i Aksa’dan Uzaklaştırma Cezası Verdi ​

İşgal polisinin Filistinli iki kadına Mescid-i Aksa’dan iki hafta süreyle uzaklaştırma cezası verdiği ifade edildi.

Vadi Hulve Bilgi Merkezi, işgal polisinin Münteha İmara ve Nur Muhammed isimli Filistinli kadınları iki hafta süreyle Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırdığını bildirdi.

Her iki kadının da dün (26 Eylül Çarşamba) işgal güçlerince gözaltına alınarak Kudüs’teki El-Kışla Polis Merkezi’nde sorguya çekildikleri kaydedildi.

İşgal güçleri dün 1948’de işgal edilen Filistin topraklarında yaşayan kadınların Mescid-i Aksa’ya gitmek için bindiği bir otobüsü El-Esbat Kapısı bölgesinde durdurdu.

Kadınların kimliklerini kontrol eden ve şoförün kimliğine el koyan işgal polisi, daha sonra kadınları otobüsten indirerek Mescid-i Aksa’ya kadar yürümeye zorladı.

Kadınlar, işgal polisinin kimliklerinin görüntüsünü alıp kendilerini serbest bıraktığını, otobüs şoförü ile Münteha İmara ve Nur Muhammed’i ise gözaltına aldığını bildirdi.

Gözaltına alınan kadınlardan Münteha İmara, yasa dışı örgüte üye olma şüphesiyle gece geç saatlere kadar sorguya çekildiklerini belirtti.

İmara, sorgu sırasında kendisine özellikle namaz kılmaya niçin Mescid-i Aksa’ya geldiğinin ve niçin özellikle Er-Rahme Kapısı bölgesinde bulunduğunun sorulduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.