Siyonist İsrail rejimi askerleri 17 Filistinliyi hedef alarak yaraladılar

  • 06 Nisan 2016
  • 855 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail rejimi askerleri  17 Filistinliyi hedef alarak yaraladılar
Siyonist İsrail rejimi askerleri Beytul Muhakkeds’de 17 Filistinliye hedef alarak yaraladılar.

Filistin enformasyon merkezinin bildirdiğine göre Beytul mukaddes’de yer alan İseviye kasabasına saldıran siyonist askerler en az 17 Filistinli’yi yaraladılar. Bu olaylarda onlarca Filistinli de zehirli gazlardan ötürü boğulma tehlikesi geçirdiler.

Bu saldırıda bir çok Filistinli de siyonist askerlerce göz altına alındı.

Filistinli gençlerin ise taşlarla siyonist askerlere karşılık verdikleri bildirilmekte.

Öte yandan İşgal güçlerinin dün akşam (6 Nisan Salı) Nablus’un güneyindeki Havara beldesinde güneş batmadan kısa süre önce yaşanan çatışmalar sırasında bir çocuğu gözaltına aldığı bildirildi.

Görgü tanıkları, gözaltına alma sırasında Yahudi yerleşimcilerin de işgal güçlerine yardımcı olduğunu ve Filistinli çocuğun gözaltına alınanların taşındığı kamyona koyulduğunu söyledi.

Havara beldesinde son günlerde şiddetli çatışmaların yaşandığı ve beldenin ortasından geçen anayolun sık sık trafiğe kapatıldığı ifade edildi.

Bu arada, dün akşam Filistinli gençler Ramallah vilayeti toprakları üzerinde kurulu Benyamin Yahudi Yerleşkesi yakınlarından geçen çevre yolunda işgal güçlerine molotof kokteyli attı.

Saldırı sonrası işgal güçlerinin gelişigüzel gerçek mermi ve göz yaşartıcı bomba attığı, aydınlatma fişekleri atarak arama başlattığı, bölgeyi kuşatıp araçları durdurduğu bildirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.