Siyonist İsrail Rejimi Gazze’den Mescidi Aksa’ya Gitmek İsteyen 200 Kişiyi Engelledi

  • 24 Nisan 2015
  • 1.132 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail Rejimi Gazze’den Mescidi Aksa’ya Gitmek İsteyen 200 Kişiyi Engelledi

Siyonist işgal rejimi bugün (24 Nisan) Cuma namazını kutsal Mescidi Aksa’da kılmak için Gazze’den Kudüs’e gitmek isteyen iki yüz Müslümanın girişini engelledi. İşgal rejiminin bu engellemeyi dün akşam saatlerinde Gazze’den 1948’de işgal edilmiş bölgenin güneyine bir füze atıldığı iddiasına binaen yaptığı bildirildi.

İşgal hükümetinin Filistin bölgeleriyle ilgili işlerinin koordinatörü Yav Poly Mordohay bugün yaptığı basın açıklamasında, Mescidi Aksa’da Cuma namazlarını kılmaları için Kudüs’e girmeleri konusunda kendilerine geçiş kolaylığı sağlanmak üzere belge verilen iki yüz kişinin girişine izin verilmeyeceğini söyledi. Mordohay, bu uygulamanın Gazze’nin Beyti Hanun bölgesinden, “İsrail” bölgelerinden birine dün akşam saatlerinde yapılan füze saldırısına karşılık olduğunu iddia etti.

Öte yandan bölgedeki bazı yahudi yerleşim merkezlerinin yöneticileri de işgal hükümetini Gazze tarafından saldırının tekrar etmemesi için dün akşamki füze saldırısına çok sert bir karşılık vermeye çağırdı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.