Siyonist İsrail rejiminden ezan yasağı onayı

  • 14 Kasım 2016
  • 986 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail rejiminden ezan yasağı onayı

Terör rejimi İsrail işgal altındaki Filistin topraklarında ezanın yayınlanmasını yasaklayan kararı onayladı.

Lübnan el’Meyadin kanalına göre, siyonist rejim  bu doğrultuda dün aldığı kararla, işgal altındaki Filistin topraklarındaki camilerde ezanın yayınlanmasını yasakladı.

Siyonist  rejimin ezanın Yahudileri  rahatsız ettiğini ve bundan dolayı yasaklandığını bildirdi.

Bundan önce siyonist İsrail başbakanı Netanyahu, İsrail’in bütün dinlere saygılı olduğunu iddia etmişti.

(Bu arada geçen cuma günü de,Kudüs Yüksek İslâmî Heyeti Başkanı ve Mescid-i Aksa İmamı Şeyh İkrime Sabri, Kudüs’ün Allah ve Resûl’üne iman edenlere miras bırakıldığının Kur’ân’da vaad edildiğini belirterek, “Barış söylemi, bu işgalci güç için bir safsatadan ileri geçmiyor. İsrail, Filistin’i kantonlara ayırmaya çalışıyor.” dedi.

Şeyh Sabri, Mescid-i Aksa’da verdiği cuma hutbesinde işgalci İsrail’in Aksa çevresindeki kazılara devam etmesine tepki gösterdi. İşgalci İsrail’in, Kudüs’te ezanları kısmaya yönelik çabalarına dikkat çeken Şeyh Sabri, İsrail Parlamentosu’nun ezan konusunu pazar günü genel kurulda görüşmeye hazırlandığını hatırlattı.

Şeyh Sabri, “Daha önce de söyledik, asıl gürültüyü siz ve sizin savaş uçaklarınız, tanklarınız ve evlerimizi yıkmaya gelen dozerleriniz, kepçeleriniz çıkarıyor. Yine söylüyoruz, her kim ezandan rahatsız oluyorsa bu diyardan defolsun.” dedi.)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.