Siyonist İsrail Rejiminin E1 Yahudi Yerleşim Sitesini Genişletme Planına Dair Belgeler

  • 28 Aralık 2015
  • 827 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail Rejiminin E1 Yahudi Yerleşim Sitesini Genişletme Planına Dair Belgeler

Siyonist iÅŸgal rejiminin Ä°nÅŸaat Bakanlığı’nın, Maaliye Adomim yahudi yerleÅŸim merkeziyle DoÄŸu Kudüs’ü birbirine baÄŸlama amaçlı E1 yahudi yerleÅŸim sitesini geniÅŸletmek üzere 2014 yılının Kasım ayında hazırladığı bir projeye 3 milyon 600 bin Åžikel (2 milyon 705 bin lira) para aktardığına dair belgeler ortaya çıktı.

Bu paranın aktarılmasındaki amacın ise söz konusu siteye yahudi göçmenlerin yerleştirilmesi için 3200 adet yeni yerleşim birimi inşa edilmesi olduğu ifade edildi. Bu birimlerin inşaatının tamamlanması halinde Maaliye Adomim isimli yahudi yerleşim merkezi ile Doğu Kudüs birbirine bağlanmış, aradaki mesafe tamamen yahudi göçmenlerin iskân edileceği yerleşim birimleri inşaatıyla kapatılmış olacak. Bu inşaatların tamamlanmasıyla aynı zamanda Kudüs ve Mescidi Aksa tamamen yahudi kuşatmasına alınmış oluyor.

Projeyle ilgili belgelerin, bilgilenme özgürlüğü yasası gereÄŸi Ä°nÅŸaat Bakanlığı tarafından Hemen Barış Hareketi’ne verildiÄŸi ifade edildi.

Maaliye Adomim ile DoÄŸu Kudüs arasında kalan E1 yerleÅŸim bölgesinin 12 km2’lik bir alanı kapsadığı belirtildi. Ä°ÅŸgal rejiminin bu alanı tamamen yahudi yerleÅŸim birimleriyle doldurma niyeti taşımasının uluslararası kamuoyunun ve devletlerin bu konuda kendisine yönelttiÄŸi eleÅŸtirileri nazarı itibara almadığını gösterdiÄŸine dikkat çekildi.

Konuyla ilgili haberlerde işgal hükümetinin aynı zamanda geçtiğimiz dönemde, henüz binalar için inşaat ruhsatı çıkarmadan bu bölgeye 1500 yerleşim birimi için yeterli olacak bir alt yapı inşa ettiği ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.