Siyonist İsrail: Türkiye ile çıkarlarımız aynı

Siyonist İsrail BaÅŸbakanı Benjamin Netanyahu’nun özel temsilcisi ve DışiÅŸleri Bakanlığı Genel Direktörü Dore Gold, Türkiye ile İsrail arasında yoÄŸun görüşmeler yapıldığını açıkladı.
Londra merkezli Suudi Elaph internet haber sitesine konuÅŸan Gold, “Üzerinde uzlaşılan ve halen müzakere edilmekte olan konular var, ancak iÅŸler doÄŸru yönde ilerliyor” dedi.
Bölgede meydana gelen ekonomik, güvenlik ve bölgesel çıkarlar gibi geliÅŸmelerden dolayı iki ülkenin çıkarlarının çakıştığını savunan Gold, “Bir uzlaÅŸmanın uzak olmadığına inanıyorum, ancak nihai anlaÅŸma için bir tarih belirlemiÅŸ deÄŸiliz. Bölgesel durum bize önemli konularda anlaÅŸmaktan baÅŸka bir seçenek bırakmıyor, ekiplerimiz bu temelde çalışıyor” diye konuÅŸtu.