Siyonist İsrail yetkilileri, Azerbaycan savunma bakanlığı yetkilileri ile görüştüler

  • 02 Ağustos 2017
  • 1.069 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail yetkilileri, Azerbaycan savunma bakanlığı yetkilileri ile görüştüler

Siyonist İsrail rejimi savaş bakanlığı askeri işbirliği dairesi yetkilileri ile Azerbaycan Cumhuriyeti Savunma Bakanlığı Yetkilileri ikili askeri işbirliği konusunda görüştüler.

Azerbaycan Savunma bakanlığı internet sitesi Aran News’in bildirdiğine göre Azerbaycan Cumhuriyeti başkenti Bakü’de gerçekleşen bu görüşmede ikili askeri işbirliği meselesinin ele alındığı belirtilmiştir.

İsrail’in Bakü elçisi Down Stow’ın da katıldığı bu görüşmede ikili askeri sanayi işbirliklerinin yanı sıra bölgesel işbirliği konuları da ele alınmıştı.

Öte yandan Azerbaycan kaynaklarında yer alan habere göre Azerbaycan eski başkanı Haydar Aliyev, Amerikan İstihbarat Merkezi’nin (CİA) isteği üzerine el Kaide örgütünün ikinci adamı Eymen Zevahiri’yi 1997 yılından 2001 yılına kadar Baki’de ağırlıyordu. Haydar Aliyev’in 2003 yılında ABD’de öldüğünde oğlu İlham Aliyev babasının görevini devraldı. Azerbaycan-Amerika Ticaret odası 2015 yılında Washington’un arka bahçesi haline gelirken Ulaştırma Bakanı Ziya Mahmudov Suriye’ye karşı savaş esnasında, devletin maliki olduğu Silk Way Havayolu Şirketini Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin nafakasıyla CİA’nın emrine koydu. Dışişleri Bakanı Elmar Muhammed Yarov ise ülkesinin birçok Büyükelçiliğine “diplomatik seferler” adı altında temsilcilik talepleri gönderdi. Bu da Viyana ittifakı gereğince uçağın aranmasını menetti. Bunun sonucunda da bu istisnai imtiyaz gereğince 350’den fazla diplomatik sefer düzenledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.