Siyonist İsrail’de seçim bitti, Netanyahu ve tüm parti liderleri zaferini ilan etti

  • 18 Mart 2015
  • 867 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail’de seçim bitti, Netanyahu ve tüm parti liderleri zaferini ilan etti

Yaklaşık  6 milyon seçmenin bulunduğu Siyonist İsrail’de erken seçim kararı alınmasının ardından halk, dün  21 ay sonra yeniden sandık başına gitti. 11 partinin katıldığı seçimlerde, oy kullanan seçmenler, herhangi bir adaya değil 120 ismin bulunduğu parti listesine oy verdi. İsrail Merkez Seçim Komitesi’nden alınan nihai verilere göre, İsraillilerin yüzde 71,8’i sandık başına gitti.

Sandık çıkış anketlerine göre, Binyamin Netanyahu’nun Likud partisinin 27 koltuk elde etmesi beklenirken, Isaac Herzog-Tzipi Livni liderliğindeki “Siyonist Birlik” de 27 koltuk sahibi olarak gözüküyor.

Siyonist İsrail başbakanı Binyamin Netanyahu, seçim çıkış  anketleri sonuçlarını Likud’un “galibiyeti” olarak değerlendirdi.  Netanyahu, Facebook hesabından yayımladığı mesajda, “galibiyetini” ilan ederek, “Tüm ihtimallere  rağmen, Likud büyük bir zafer kazanmıştır” dedi.

İşçi Partisi lideri İzak Herzog liderliğindeki “Siyonist Birlik” ise seçim çıkış anketlerinin yayımlanmasının ardından, “Netanyahu liderliğindeki sağ blokun çöktüğünü” iddia etti. “Siyonist Birlik”ten yapılan açıklamada, “Likud yanıltıcı olmaya devam ediyor. Sağ blok çökmüştür. Resmi  sonuçlar açıklanana kadar her şey mümkün ve yorum için oldukça erkendir.  Herzog liderliğinde bir hükümet kurmak için müzakere ekibi oluşturulmuştur” denildi. Arap partileri lideri Eymen Avde de,”Tarihi başarı elde ettik. Sağ blokun koalisyon  hükümeti kurmasının önüne geçtik” dedi.

Siyonist İsrail’de kesin resmi sonuçlarının bugün açıklanması bekleniyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.