Siyonist İsrail’den Filistin direniş mevzilerine füze saldırısı

  • 26 Kasım 2019
  • 493 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail’den Filistin direniş mevzilerine füze saldırısı

Siyonist İsrail rejimi, işgal altındaki Filistin topraklarının kuzeyinde Filistinli direnişçilerin mevzilerine füze saldırı düzenledi.

Filistin El’Yovm tv kanalınra göre, siyonist İsrail rejimi Kanal12 dün gece verdiği haberde, İsrail’in düzenlediği füze saldırısında ölen olmadığını bildirdi.

Terör rejimi ayrıca Gazze Şeridi’nden siyonist yahudi siteleri ve merkezlerinin hedef alındığı  füze saldırısının düzenlendiğini bildirdi. Filistinli direnişçiler, işgalci rejimin saldırılarına misilleme olarak siyonistlerin mevzilerini ve merkezlerini füze ve roketlerle hedef almaya devam ediyorlar.

Bu arada BM’e bağlı UNRWA Genel Komiseri Christian Saunders teşkilatlarının kuruluşundan bu yana en kötü ve zor mali krizi yaşadığını söyledi.

Saunders, geçtiğimiz Ağustos ayının başında UNRWA Genel Komiserliği görevini devralmasından sonra düzenlediği ilk basın toplantısında UNRWA’nın karşı karşıya olduğu ekonomik sıkıntılar hakkında bilgi verdi.

Saunders, Ajans’ın Ölü Deniz civarında 25 Kasım Pazartesi günü düzenlenen İstişare Komitesi çalışmalarının açılışı münasebetiyle yaptığı açıklamalarda; “Ajans şu an kuruluşundan beri en kötü mali krizini yaşamaktadır. Bu yüzden mültecilere yönelik hizmetlerinin ve çalışmalarının sürmesi için bağışçı ülkelerden, biriken alacakları ödemelerini istemiştir” dedi.

Filistin, Ürdün, Lübnan ve Suriye’de yaşayan 5 milyon 300 bin Filistinli mülteciye yardım eden UNRWA’ya ABD’nin yıllık olarak ödediği 360 milyon dolar yardımı 2018’den itibaren kesmesinden sonra ajans sürekli etkisi artan bir ekonomik krizin içine girdi.

UNRWA Genel Komiseri; “Üzerimizde bağışçı ülkelere bağışlarını devreye sokmaları için müracaatta bulunma sorumluluğumuz var. Bu tarafta da kendilerine sunduğumuz hizmetlerimizi devam ettirmemiz gereken milyonlarca mülteci var” dedi. /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.