Siyonist İsrail’in yeniden cinayeti, Gazze’ye saldırı

  • 09 Eylül 2019
  • 720 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail’in yeniden cinayeti, Gazze’ye saldırı

Siyonist rejim savaş uçakları, dün (Pazar) sabah erken saatlerde Gazze şeridinde direniş güçlerine ait bazı üslere sadırdı.

Son aylarda savaş, Siyonist rejimin batı Asya bölgesinde direniş gruplara karşı tekrar  tekrar işlediği cinayetler haline gelmiştir. Mayıs ayında kabine kurmakta başarısız kalan siyonist Benyamin  Netanyahu, 17 Eylül tarihinde yapılacak seçimler için savaşı bir seçim propagandası haline getirmiştir.
Netanyahu işgal topraklarında yaşayanlara, direniş gruplarına karşı İsrail güvenliğini sadece kendisinin sağlayabileceği mesajını dayatmaya çalışıyor. Fakat bir Eylül günü Lübnan Hizbullah’ının işgal topraklarının kuzeyinde gerçekleştirdiği saldırı, Netanyahu’nun bu propagandasını silikleştirdi.
Buna rağmen Netanyahu yine de savaş makinesini çalıştırmakta direterek bir kez daha Gazze şeridine savaş uçakları ile saldırı düzenliyor. Yapılan saldırıların emri direkt olarak Netanyahu tarafından veriliyor zir kendisi başbakanlık görevi ile birlikte savaş bakanlığını da yürütüyor. Gazze şeridine dünkü saldırı emri, mayıs ayında Netanyahu’nun iki gün saldırının ardından ateşkesi kabul etmek zorunda kaldığı bir ortamda verildi.
Siyonist İsrail rejimi ordu sözcüsü dün sabah gerçekleşen saldırının direniş güçlere ait SİHA’nın işgal toprakların hava sahasına nüfuzu ederek Siyonist rejim ordusuna ait bir aracı hedef almasına tepki olarak yapıldığını söyledi. Fakat bu iddia Filistin direniş güçleri tarafından reddedildi ve bunun seçim propagandasından başka bir şey olmadığını söyledi.
Bu hedef Siyonist çevreler ve yetkililer tarafından da anlaşılmıştır, öyle ki Lübnan Hizbullah’ına karşı Netanyahu’nun savaşçı tutumu ve davranışına yönelik eleştiriler artıyor.
Bu bağlamda Siyonist politikacı Yair Lapid, yoğun bir şekilde Netanyahu’yu eleştirerek, Siyonistlerin hali hazırdaki güvenlik durumunun onun yanlış siyasetleri ve propaganda çalışmalarının sonucu olduğunu söyledi. Lapid günümüzde başlarına gelen bela ve insanların sığınaklarda yaşamalarının Netanyahu’nun yanlış siyasetinin sonucu olduğunu belirterek, Netanyahu’nun seçim hedefleri için belirsizlik siyaseti izleyerek askeri operasyonlarda sorumluk taşıma ilkesini ayaklar altına aldığını söyledi. Lapid’e göre Netanyahu askerlerden daha fazla oy alabilmek için İsrail ordusunu ölüme göndererek onları Hizbullah ile savaşmaya mecbur kılıyor.
Görünüşe göre son aylarda Netanyahu’nun savaş yanlısı siyasetlerinin yoğunlaşmasına, kendisinin mahkemede açık olan 4’lü yolsuzluk dosyalarıdır, zira bu yüzden seçim propagandalarında askeri olmayan konularda fazla manevra kabiliyetine sahip değildir.
Hatırlanacağı üzere Mart ayı başlarında İsrail Başsavcısı آویخای مندل‌بلیت Avichai Mendelblit, Netanyahu hakkındaki 3 ayrı soruşturma dosyasına ilişkin kesin olmayan kararını açıklamıştı.
İsrail basınına göre 57 sayfalık bir iddianame hazırlayan Mendelblit açıklamasında, 4000 numaralı dosyada “rüşvet aldığı ve görevi kötüye kullandığı”, 1000 ve 2000 numaralı dosyalarda ise “yolsuzluk ve görevi kötüye kullandığı” suçlamalarıyla İsrail Başbakanı’nın hakim karşısına çıkabileceğini ifade etmişti.
Bu yüzden Netanyahu’nun rakipleri, onun yolsuzluk dosyaları üzerine odaklanmışken Siyonist rejim başbakanı daha çok güvenlik konusu üzerine vurgu yapıyor.
Fakat buna rağmen yine Netanyahu, Filistin direniş grupların tepkilerini beklemesi lazım.
Yediot Ahoronot haber sitesinin yorumcusu Oliver Levy bu bağlamda yaptığı açıklamada şöyle yazdı: Hamas İsrail savaş uçaklarının Gazze şeridine saldırısını, direniş ve İsrail arasındaki çatışmaların kuralları ve dengelerinin dışında biliyor ve bu yüzden Hamas’ın misilleme saldırılarının Gazze’den yapılma ihtimali yüksektir.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.