Siyonist İsrailli askerler Batı Şeria’da Filistinlilere saldırıyı sürdürüyor

  • 03 Ocak 2018
  • 1.204 kez görüntülendi.
Siyonist İsrailli askerler Batı Şeria’da Filistinlilere saldırıyı sürdürüyor

Siyonist İsrail rejimi askerleri düşmanca saldırı ve girişimlerinin devamında Ürdün Nehri Batı Yakasının muhtelif bölgelerinde Filistinlileri hedef almaya devam ettiler.

İRİB Haber ajansının bildirdiğine göre Filistin Kızıl Ay Teşkilatı dün konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak siyonist askerlerin Salem köyünde Filistinlilerle çatışmaya girerek  onlara ateş açtığını ve göz yaşartıcı bomba kullandığını ve bu çatışmalarda üç Filistinli gencin de yaralandığını bildirdi.

Bu çatışmalarda Filistinli gençlerin de  siyonistlere taş ve pet şişeleri fırlattıkları bildirilmekte.

Diğer yandan İşgal Güçleri 12 Filistinliyi Gözaltına Aldı

İşgalci İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, “terör olaylarına karıştığı” iddia edilen 12 Filistinlinin Batı Şeria’da gözaltına alındığı aktarıldı. Açıklamada başka bilgi verilmedi.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te sık sık evlere baskın düzenleyen İsrail güçleri, çeşitli iddialarla Filistinlileri gözaltına alıyor.Filistin makamlarının resmi verilerine göre, İsrail hapishanelerinde 300’ü çocuk yaklaşık 7 bin Filistinli bulunuyor.

Kaynaklar, işgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde Nablus’un güneyindeki Madma beldesi girişini 24 saat içinde ikinci kez kapattığını, Yahudi yerleşimcilerin de Nablus’un doğusundaki Deir El-Hatab arazilerine karavanlar yerleştirdiğini söyledi.

İşgal devriyelerinin beldenin kuzey girişini kapattığı ve araçların giriş çıkışına izin vermediği, belde girişinin neden kapatıldığının öğrenilemediği ifade edildi.

Bu arada, Filistinlilerin topraklarına yönelik saldırılarını sürdüren Yahudi yerleşimciler Nablus’un doğusundaki Deir El-Hatab köyü arazileri dahilinde bulunan Ra’s El-Ayn bölgesine karavanlar ve bir çadır yerleştirdi.

Köy sakinlerinden aktivist Leys Umran, geçen zeytin hasadı mevsiminde bölgeyi dikenli tellerle ikiye bölen yerleşimcilerin bugün de aynı bölgeye karavan yerleştirdiğini ve çadır kurduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.