Siyonist İsrailli istihbaratçı: Suriye’nin bölünmesi işimize gelir

  • 06 Eylül 2016
  • 794 kez görüntülendi.
Siyonist İsrailli istihbaratçı: Suriye’nin bölünmesi işimize gelir

Siyonist İsrail’in istihbarat konusunda karakutusu olarak bilinen Avi Dichter’den ilginç bir itiraf geldi. İsrail güvenlik servisi Şin Bet’in de eski başkanı olan Avi Dichter, Suriye’nin bölünmesinin İsrail’in işine çok yarayacağını ancak Hizbullah’ın güçlenmesinin de tehdit oluşturduğunu belirtti.

İsrailli gazetecilere verdiği demeçte konuşan Dicter, “Suriye son beş yıldır inatçı bir savaş devam ediyor. İsrail ise Golan üzerindeki nöbetine devam ediyor. Tehditlere bazen hava saldısırıyla bazen de silahlı olarak müdahale ediyor. İstihbarat konusunda da İsrail bölgede yakın komşularının ve Rusya’nın aracılığıyla özel bir haberleşme kanalı kurdu. Ancak ortada büyük belirsizlikler var. Batı ve Arap devletleri Esad’ın kısa sürede devrileceğini öngörüyordu. Ama işler böyle yürümedi.” ifadelerine yer verdi.

Bölgedeki mevcut durumun tamamen kaotik olduğunun altını çizen Dicter, “Son günlerde Türkiye kuzeyden büyük bir harekat başlattı. Rusya da İran üslerinden IŞİD’i vuruyor. Bölgede çok fazla öngörülemeyen gelişmeler oluyor” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.