Siyonist Mahkeme, İki Filistinlinin Kudüs’ün Eski Belde Semtine Girişini Yasakladı

  • 18 Haziran 2015
  • 720 kez görüntülendi.
Siyonist Mahkeme, İki Filistinlinin Kudüs’ün Eski Belde Semtine Girişini Yasakladı

Kudüs’teki işgal rejimine bağlı Sulh Mahkemesi, bugün (17 Haziran Çarşamba) verdiği kararla Sahnin kenti sakinlerinden 60 yaşındaki Hacı Taha Şevahine’nin Kudüs’ün Eski Belde semtine girmesini 60 gün süreyle yasakladı. Mahkemenin Şevahine’nin arkadaşı El-Makr kenti sakinlerinden Hacı Hayri Şiymi’ye de 30 gün Eski Belde’ye girmeme cezası verdiği bildirildi.

Sulh Mahkemesi, Kudüs kenti sakinlerinden Nuha Şeref, Refike Er-Recebi ve Semiha Şahin’in ise şartsız olarak serbest bırakılmasına karar verdi.

İşgal güçleri Kudüslü üç kadın ile Şevahine ve Şiymi’yi dün sabah saatlerinde Mescid-i Aksa’dan çıkarlarken gözaltına almış ve bugün mahkemeye gelmeleri şartıyla akşam saatlerinde serbest bırakmıştı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, işgal savcılığı iki hafta önce Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırılan 69 yaşındaki Hacı Taha Şevahine ile 59 yaşındaki Hacı Hayri Şiymi’nin mahkemenin haklarında verdiği Mescid-i Aksa’nın kapılarına yaklaşmama kararını ihlal ettiklerini öne sürdü.

Mahkemenin kararını değerlendiren Kudüslü kadınlardan Semiha Şahin, işgalcilerin gözaltılarla ve uzaklaştırma kararlarıyla Mescid-i Aksa cemaatini aşağılamak ve iradesini kırmak istediğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.