Siyonist Netanyahu: Dünya güçleri nükleer görüşmelerde İran’a teslim oldular…

  • 26 Şubat 2015
  • 789 kez görüntülendi.
Siyonist Netanyahu: Dünya güçleri nükleer görüşmelerde İran’a teslim oldular…

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD ve diğer dünya ülkelerini İran’ın nükleer silah geliştirmesini önlemeye çalışmayı bırakmak ve İran’a teslim olmakla suçladı.

BBC’nin bildirdiğine göre Netanyahu, ABD ve diğer ülkelerin “İran’ın birkaç yıl içinde birçok nükleer silah için malzeme üretecek kapasiteyi giderek geliştirecek olmasını kabul etmekle” suçladı.

“Beyaz Saray’a ve ABD başkanına saygı duyuyorum” diyen Netanyahu, “Ancak hayatta kalıp kalmayacağımızı belirleyecek denli önemli bir meselede, İsrail için bu kadar büyük bir tehlikeyi önleyecek her şeyi yapmalıyım” diye konuştu.

Netanyahu öyle bir dönemde bu açıklamayı yapmaktadır ki son günlerde The Guardian ve el-Cezire gibi gazete ve televizyonlarda yer alan belgeler uyarınca MOSSAD İran’ın atom bombası imal etme gibi bir niyeti olmadığı sonucuna varmış bulunmaktadır.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ise, Cenevre’de nükleer görüşmelerin son gerçekleşen turundan dönüşte, Netanyahu’ya yanıt vererek, başbakanın bakış açısının doğru olmadığını söyledi.

Kerry, Tahran ile yürütülen müzakereleri eleştirmek için henüz erken diyor.

Netanyahu önümüzdeki hafta ABD’yi ziyaret edecek ancak Başkan Barack Obama ile görüşmeyecek. Beyaz Saray, iki liderin görüşmeme nedeni olarak uzun zamandır uygulanan bir siyaset gereği seçimlerin yaklaştığı ülkelerde liderlerle ikili görüşme yapmama geleneklerini neden olarak gösterdi. İsrail Mart ortasında seçimler için sandık başında olacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.