Siyonist Netenyahu: İran’ın Varlığı Suriye’yi Tehlikeye Sokuyor

  • 16 Nisan 2018
  • 1.123 kez görüntülendi.
Siyonist Netenyahu: İran’ın Varlığı Suriye’yi Tehlikeye Sokuyor

Siyonist İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve Fransa’nın Suriye’ye yönelik saldırılarından övgüyle bahsetti.

Suriye’ye yapılan saldırıya işaret ederek, “Amerika Birleşik Devletleri öncülüğündeki saldırı; ABD, İngiltere ve Fransa’nın açıklamalarına sadık olduklarını göstermiştir” diyen Netanyahu, “İran’ın varlığı Suriye’yi daha da tehlikeye sokuyor” dedi.

Açıklamasında Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad’a da seslenen Siyonist Başbakan Netanyahu, “Beşşar Esad’ın, İran ve vekilleri için ileri bir üs olması Suriye’yi tehlikeye attığını anlamalı” ifadelerini kullandı.

İngiltere merkezli Reuters haber ajansına konuşan isminin açıklanmasını istemeyen Siyonist İsrail yetkilisi, Tel Aviv’in önceden haberdar edildiğini belirtti.

Reuters muhabirinin, “İsrail ne kadar önceden uyarıldı?” sorusuna Siyonist yetkili, uyarının 12 ila 24 saat arasında olduğuna inanıyorum” şeklinde cevap verdi.

Reuters’e konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, İsrail’in önceden uyarıldığı haberlerini doğruladı.

İsrail’in geçtiğimiz hafta Suriye’de yaptığı saldırıda 3 İran askeri şehit olmuştur. Middle East Monitor konuyla ilgili haberinde, İran’ın saldırı sonrası sert çıkışının İsrail’i endişelendirdiğini aktardı.

Middle East Monitor, İran askerlerinin şehit olduğu saldırıyı İsrail’in ne reddettiğini ne de kabul ettiğini hatırlattı.

Site, 2006 Hizbullah-İsrail savaşını hatırlatarak, “Hizbullah’ın 2006 yılında İsrail’i mağlup ettiğini ve şuanda büyük bir füze gücüne sahip olduğunu” belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.