Siyonist Pence ve Netanyahu’dan İran’la ilgili yeni iddialar

  • 23 Ocak 2018
  • 919 kez görüntülendi.
Siyonist Pence ve Netanyahu’dan İran’la ilgili yeni iddialar

Amerikan başkan yardımcısı Mike Pence, işgal altındaki Filistin topraklarını ziyaretinde terör rejimi İsrail meclisinde yaptığı konuşmada, İran aleyhinde asılsız iddialarını tekrarladı.

El’Alem kanalına göre, Mike Pence, siyonist İsrail meclisinde yaptığı konuşmada, Amerika’nın İran’a karşı mücadelede İsrail ile işbirliği yapmaya devam edeceğini belirterek, ‘İran, füze programını geliştirmeye çalışıyor’ iddiasında bulundu.

Pence, İran’la varılan nükleer anlaşmayı ‘facia’ olarak nitelerken, ”Amerika artık bu anlaşmayı teyit etmeyecek ve eğer bu anlaşmada düzeltmeler yapılmazsa, Amerika bu anlaşmadan çıkacak’ dedi.

Pence, Amerika’nın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak gördüğünü ve bu konuda İsrail’in yanında olduğunu belirterek, Kudüs’te Amerikan büyükelçiliği binasının 2019’un sonuna kadar açılacağını söyledi.

Bu arada ırkçı İsrail başbakanı Netenyahu da, iddialarının tekrarında, İsrail’in, İran’ın nükleer programını engellemek için bütün çabasını kullanacağını söyledi.

Netahyanu, Amerika’nın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak açıklamasını ise, Balfour anlaşmasına benzetti.

Bu arada Mike Pence’nin siyonist rejim İsrail meclisinde konuştuğu sırada Arap milletvekillerinin Mescidi Aksa pankartını çıkardıkları ve ardından da meclisten çıktıkları bildirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.