Siyonist Rejim 400 Filistinliyi Tutukladı

  • 06 Temmuz 2020
  • 451 kez görüntülendi.
Siyonist Rejim 400 Filistinliyi Tutukladı
 İşgalci Siyonist rejim geçen Haziran ayında, korona salgınının yükselmesine rağmen Filistin topraklarının çeşitli bölgelerine yaptığı saldırılarda 52 çocuk ve 21 kadın olmak üzere 400 Filistinliyi tutukladı.
Filistinli Mahkumları Araştırma Merkezi yaptığı açıklamada, işgalci Siyonist rejimin işgal planına karşı koyma girişimlerini engellemek için Filistin topraklarındaki korona yayılımındaki artışa rağmen geçen Haziran ayında gözaltına alma girişimlerini yoğunlaştırdığı belirtildi.
Bölgede yayın yapan el-Kudüs el-Arabi gazetesi merkezin bir açıklamada bulunduğunu belirterek bu istatikleri verdi.
Filistinli Mahkumları Araştırma Merkezi tutuklulara yönelik aylık raporunda, “İşgal altındaki rejim ajanları Gazze Şeridi’nde 5 sivili tutukladı. Filistin Yasama Meclisi üyesi Halid Süleyman Ebu Hasan da gözaltına alındı ​​ve 17 gün sonra serbest bırakıldı. Diğer tutuklular arasında el-Halil’in kuzeyindeki el-Arub kampından 3 erkek kardeş de var.” diye belirtti.
Siyonist rejimin geçtiğimiz ay içinde gazetecilere yönelik saldırılarına atıfta bulunan merkez, “İsrail, Filistinli gazeteci Muhammed el-Saadi’ye Filistinlilere karşı işlenen suçlara yol açabilecek herhangi bir eyleme karşı koymak için evine saldırarak tutukladı ve bir hafta sonra, idari gözaltına mahkum etti.” dedi.
Siyonist rejim geçen ay genç Filistinli kadınlara ve kız çocuklarına yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı ve geçtiğimiz ay 21 kadın tutukludan 2’si üniversite öğrencisi ve birkaçı ise Mescid-i Aksa’nın görevlisiydi ve bazıları için Mescid-i Aksa’ya giriş yasağı getirildi.
İşgalci rejim ajanları ayrıca Haziran ayında 52 çocuğu tutukladı, en küçüğü Mescid-i Aksa’nın güneyindeki Selvan kasabasından 10 yaşında bir çocuktu. Onun dışında Kudüs’ten 12 ve 13 yaşındaki 2 çocuk da tutuklandı. Ramallah’taki Beytin kasabası yakınlarında 17 yaşındaki bir çocuk ise işgal güçleri tarafından bacağından vurularak yaralandı ve ardından gözaltına alındı.
İşgalci rejim yetkilileri, bazıları kadın, çocuk ve yaşlı olmak üzere 5.000’den fazla Filistinli’yi hapishanelerde tutuyor. Bazıları tehlikeli hastalıklarla mücadele ediyor, hepsi cezaevlerinde istismar ve işkenceden şikayet ediyor ve birçoğunun ailelerine erişimi reddediliyor ve bazıları ise hücre hapsinde tutuluyor.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.