Siyonist rejim ağaç katliamını sürdürüyor

  • 17 Ağustos 2015
  • 912 kez görüntülendi.
Siyonist rejim ağaç katliamını sürdürüyor

İşgal güçlerinin bugün sabah saatlerinden itibaren Beytlahim’in batısındaki Beyt Cala beldesinde geniş çaplı arazi tahrip ve zeytin ağacı sökme operasyonu gerçekleştirdiği bildirildi.

Velid Eş-Şitle isimli Filistinli, Bu sabah işgal güçlerinin iş makinaları ve buldozerlerle beldenin kuzeyindeki Bi’r Avne bölgesinde bulunan tarım arazilerine baskın düzenlediğini söyledi.

Eş-Şitle, işgal güçlerinin haberin yazıldığı saate kadar 6 dönüm araziyi tahrip ettiğini ve bölgedeki çalışmalarının sürdüğünü, işgal güçlerinin ırkçı ayrım duvarı inşası için yaklaşık 30 dönüm araziyi tesviye etmeyi planladığını belirtti.

İşgal güçlerinin Romalılar döneminden kalma beş bin yıllık zeytin ağaçlarını sökmeye başladığını ifade eden Eş-Şitle, bölge sakinlerinin ve aktivistlerin zeytin ağaçlarının sökülmesini önlemeye çalıştığını fakat işgal güçlerinin halkı ve aktivistleri silahla ve gözaltına almakla tehdit ederek engellediğini söyledi.

Medya kaynakları, işgal güçlerinin kameraman Amir Hicazi’yi işgal güçlerinin çalışmalarını ve halkın tepkisini kaydederken gözaltına aldığını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.