Siyonist rejim Bab-ul Rahme musallasını sinagoga çevirmeye çalışıyor

  • 24 Aralık 2019
  • 542 kez görüntülendi.
Siyonist rejim Bab-ul Rahme musallasını sinagoga çevirmeye çalışıyor

Mescid-i Aksa müdürü Siyonist rejimin Bab-ul Rahme musallasını Yahudi sinagoga çevirmeye çalıştığını söyledi.

Fars Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre Şeyh Ömer el-Kisvani dün yaptığı açıklamada Bab-ul Rahme’nin Mescid-i  Aksa’nın ayrılmaz parçası olduğunu ve Müslüman olmayanların bu kutsal mekana karışma hakları olmadığını belirtti.
Şeyh Kisvani Bab-ul Rahmen’nin de Mescid-ul Aksa’nın diğer musallaları gibi Müslümanlara ait olduğunu ifade ederek, Siyonistlerin bu muasllayı kapatma çalışmalarını reddedip Filistinlilerin Siyonistlerin komplosuna karşı sessiz kalmayacaklarını vurguladı.
Bu arada Siyonistler Mescid-ul Aksa’da namaz kılanlara ve bekçilere saldırarak 4 kadını Bab-ul Rahme önünde tutukladılar.
Diğer yandan İşgal yönetimi ve Yahudi yerleşimcilerden bir grup dün (22 Aralık Pazar) Batı Yaka’nın güneyinde yer alan El-Halil kentindeki Hz. İbrahim Camii’ne şamdanlık yerleştirdi.
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), Temmuz 2017’de İsrail işgali altındaki Batı Yaka’da bulunan El-Halil kentini ve Hz. İbrahim Camii’ni tehlike altındaki dünya kültür mirası listesine dâhil etti./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.