Siyonist Rejim Balıkçılara da Huzur Vermiyor

  • 06 Temmuz 2020
  • 466 kez görüntülendi.
Siyonist Rejim Balıkçılara da Huzur Vermiyor
 Filistin insan hakları kuruluşlarının verilerine göre, işgalci İsrail, 2020 yılının ilk yarısında Gazzeli balıkçılara karşı 172 ihlalde bulundu.
Filistin El-Mizan İnsan Hakları Merkezi tarafından dün, ırkçı İsrail’in 2020 yılının ilk yarısında Gazzeli balıkçılara yönelik gerçekleştirdiği sistematik ihlaller hakkında bir rapor yayınlandı.
Raporda ırkçı  İsrail güçlerinin balıkçıları denizde takip etme, ekipman ve tekneleri gasp etme, avlanmalarına engel olma, üzerlerine ateş açma, gözaltına alma vb. İhlallerinin olduğu ve bu olayların bazılarının da ölüm ya da yaralanmayla sonuçlandığı kaydedildi.
Raporda, avlanma mesafesinin kısıtlanması ve sektörün ihtiyaç duyduğu malzemelerin bölgeye girişinin engellenmesi de hak ihlalleri arasında sayıldı.
İnsan Hakları Merkezi bu ihlallerin balıkçılık sektöründeki işçi istihdamını olumsuz etkilediğini açıkladı.
Raporda yer verilen 2019 yılı verilerine göre abluka altındaki Gazze Şeridi’nde 5 bin 606 kişi geçimini balıkçılıktan sağlamaktaydı.
Filistin Merkez İstatistik Bürosu’nun daha önceki verilerine göre, 1997 yılında aynı sektördeki çalışan sayısı 10 bini aşıyordu.
İşgal güçlerinin devam eden ihlalleri nedeniyle sektörde çalışanların Gazze’deki toplumun en fakir kesimlerinden birine dönüştüğü kaydedildi.
Balıkçılığın Filistin ekonomisinin ana kaynaklarından biri olduğuna, satış, nakliye, tekne yapım ve onarımı ve ekipman satış alanında iş imkanı sağladığına dikkat çekilen raporda, ırkçı İsrail’in ihlallerinin bu kesimlerin de hayatını olumsuz etkilediği vurgulandı.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.