Siyonist rejim başbakanı Bennett’in BAE ziyareti

  • 15 Aralık 2021
  • 149 kez görüntülendi.
Siyonist rejim başbakanı Bennett’in BAE ziyareti

Siyonist rejim başbakanı Naftali Bennett önceki gece Abu Dabi havaalanında BAE dışişleri bakanı Abdullah bin Zayid tarafından karşılandı. Bennett bugün BAE veliahdı ile bir araya geldi.

Korsan rejim başbakanının BAE ziyareti, eylül 2020’den başlayan Abu Dabi ve Tel Aviv arasında ilişkileri normalleştirme sürecinin devamında gerçekleşti. Abraham anlaşması ardından BAE ve Siyonist rejim yetkilileri arasında diplomatik görüşmeler arttı. Bundan önce de Siyonist rejim dışişleri bakanı Yair Lapid BAE’ne ziyaret gerçekleşti ve böylece işgalci rejimin bu ülkeyi ziyaret eden ilk yetkilisi oldu.
Yapılan bu diplomatik ziyaretler, ekonomik hedeflerin yanında gerçekleşiyor ve önemli siyasi hedefler de izliyor böylece Fars Körfezi ülkeleri arasında korsan rejim ile ilişkiler tabusu kırılmaya çalışılıyor. Bu ise her iki tarafın izlediği amaçtır. Irkçı rejim bu diplomatik ziyaretlerle uygulamada normalleşme planının kesinleştiğini ve ilerlemekte olduğunu, BAE de dış siyasetindeki hareketliliği göstermek, bu ziyaretlerle bölgesel konumunu güçlendirmeye ve yükseltmeye çalışıyor. Nitekim bu bağlamda BAE dışişleri bakanı Abdullah bin Zayid Suriye’yi ve ulusal güvenlik danışmanı Tahnun bin Zayid de İran’ı ziyaret ettiler.
Bennett’in ziyareti ile ilgili bir başka konu Tahnun bin Zayid’in İran ziyareti ardından yapılmasıdır. Bu ziyarette iki taraf güvenlik işbirliği anlaşması imzaladılar. Ardından Siyonist haber çevreleri rejimin Abu Dabi’nin İran’a yaklaşmasından endişeli olduğunu belirttiler.

Middle East Eye de ırkçı rejim yetkililerine göre “BAE’nin İran ile sıcak ilişkileri kabul edilemez”. Buna ilaveten Bennett’in Abu Dabi ziyareti, Viyana’da Bercam nükleer anlaşmasının ihya müzakereleri ortasında yapılması ise dikkat çekiyor, zira ırkçı rejim İran ve 4+1 grubu müzakerelerine karşıdır; fakat BAE İran’ın nükleer çalışmalarından endişeli olsa da Bercam’ın ihya edilmesi ve İran ile ilişkilerin takviye edilmesini olumlu karşılıyor. Bu yüzden görünüşe göre İran, ırkçı rejim başbakanı ve Abu Dabi veliahdı ziyaretinin eksenlerinden olmuştur.

Diğer yandan Bennett’in Abu Dabi ziyareti, Fars Körfezi İşbirliği Konseyi zirve oturumu eşiğinde yapılması dikkatlerden kaçmadı. Riyad zirvesi yarın yapılacaktır. Bu yüzden Abu Dabi veliahdı Muhammed bin Zayid’in korsan rejim başbakanı tarafından zirveye katılanlara bir mesaj ileteceği beklenebilir. BAE geçen yıl, diğer bazı Arap ülkelerini İsrail rejimi ile ilişkileri normalleştirmeye yöneltmeye çalıştı.
Siyonist rejim yetkililerinin BAE ziyaretiyle ilgili bir diğer konu, aslında Suudi Arabistan’ın ayağının bu diplomatik görüşmelere açılmasıdır, zira ırkçı rejim yetkililerini taşıyan uçaklar Suudi Arabistan semasından geçiyorlar. Bu yüzden Riyad ve Tel Aviv ilişkileri konusunda da bir nevi hassasiyetler azaltılmış olur ve Suudi rejim de İsrail rejimi ile olan ilişkilerini giderek alenileştirir.
Irkçı rejim İsrail başbakanının en üst düzey Siyonist yetkili olarak BAE’ne ziyareti muhakkak Siyonist rejimin Filistinlilere karşı şiddetinin artmasına sebep olur, nitekim Abraham anlaşması ardından da aynı olay yaşandı.
Buna göre filisin İslami cihat hareketi Bennett’in BAE ziyaretine tepki olarak yayınladığı bildiride Bennett’i karşılamanın katil rejimin güvenliğinin güçlendirilmesi, onların yalan ve sahte varlıklarına meşruiyet kazandırma çalışması, savunmasız Filistinli kadın ve çocukların kanına bulaşan elleri yıkama ve Siyonist rejim teröristleri ve katillerinin İslami ümmete karşı işledikleri cinayetlerden beraat ettirmelerine yönelik bir hareket olduğunu belirtti./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.