Siyonist rejim ile Brezilya arasında ‘yerleşimci büyükelçi’ krizi

  • 28 Aralık 2015
  • 931 kez görüntülendi.
Siyonist rejim ile Brezilya arasında ‘yerleşimci büyükelçi’ krizi
İşgal rejimi İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Hotovely, büyükelçi olarak atadıkları Dayan’ın, İsrail yerleşim biriminde yaşadığı gerekçesiyle Brezilya tarafından onaylamamasının diplomatik krize yol açacağını söyledi.

İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Tzipi Hotovely, İsrail’in kanal 10 televizyonuna verdiği mülakatta, Brezilya’ya büyükelçi olarak atadığı Dayan ile ilgili yaşanan soruna değindi.

Brezilya’nın, Dayan’ın ‘işgal altındaki Batı Şeria’da bir yerleşimci biriminde yaşıyor olmasından dolayı’ atamayı kabul etmemesini eleştiren Hotovely, şunları kaydetti:

“Brezilya’nın, Dani Dayan’ın İsrail büyükelçisi olarak atanmasını hala onaylamamış olması iki taraf arasında diplomatik krize yol açacak. Büyükelçimizin atanmasını (Brezilya’nın) onaylaması için elimizdeki tüm imkanları kullanacağız. İsrail’in Brezilya’daki mevcut büyükelçisi Raid Mansur geçen hafta İsrail’e geri döndü. Yeni büyükelçi olarak Dayan’dan başkasını atamaya niyetimiz yok.”

Siyonist rejimin daha önce hiçbir ülke ile böyle bir sorun yaşamadığını belirten Hotovely, Dayan’ın büyükelçiliğinin kabul edilmemesi durumunda İsrail’in Brezilya’da ikinci diplomat seviyesinde temsil edileceğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.