Siyonist Rejim, Kudüslü altı kadına 15’er gün süreyle Mescid-i Aksa’da uzaklaştırma cezası verdi

  • 23 Haziran 2015
  • 951 kez görüntülendi.
Siyonist Rejim, Kudüslü altı kadına 15’er gün süreyle Mescid-i Aksa’da uzaklaştırma cezası verdi

İşgal altındaki Kudüs kentinde bulunan El-Kışla sorgu merkezindeki işgal güçleri, dün akşam (22 Haziran Pazartesi) Kudüslü altı kadına 15’er gün süreyle Mescid-i Aksa’da uzaklaştırma cezası verdi.

QPress Merkezi’nin bildirdiğine göre, “Kudüsümüz” İnsan Hakları Müessesesi avukatlarından Remzi Kuteylat, işgal güçleri dün sabah gözaltına aldığı kadınları Mescid-i Aksa’dan 15 gün uzaklaştırma cezası ve üçüncü bir kişinin 5 bin şikel tutarında kefalete imza atması şartıyla serbest bıraktı.

İşgal güçleri dün sabah Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya düzenledikleri baskının cemaat tarafından protesto edilmesinin ardından, Kudüs kenti sakinlerinden Semah Gazzavi, Nucud Ebu Sinine, Fatine Hüseyin, Emani Et-Tavil, Sena Er-Recebi ve altıncı bir kadını Mescid-i Aksa’dan çıkarlarken gözaltına almıştı.

Yahudi yerleşimcilerin baskınını yüksek sesle tekbir getirerek protesto ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınarak El-Kışla sorgu merkezine götürülen kadınlar gün boyu gözaltında tutuldu ve iftardan sonra şartlı olarak serbest bırakıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.