Siyonist Rejim Lübnan sınırına duvar örecek

  • 08 Mayıs 2017
  • 1.292 kez görüntülendi.
Siyonist Rejim Lübnan sınırına duvar örecek

Siyonist israil, Lübnan’daki “Hizbullah güçlerine” karşı kuzey sınırına birkaç kilometre uzunluğunda yeni bir güvenlik duvarı inşa edeceği bildirildi.

İsrail’in Haaretz gazetesinin haberine göre, İsrail ordusuna bağlı Kuzey Komutanlığı’nın, Lübnan-İsrail sınırına, tıpkı Mısır-İsrail sınırında inşa edilen güvenlik duvarına benzer bir duvar öreceği belirtildi.

Haberinde, İsrail’in 2010’da Mısır-İsrail sınırına “teröristlerin ve kaçakçıların” ülkeye girişini önlemek amacıyla 8 metre yüksekliğinde ördüğü duvarın benzerini, 6 metre yüksekliğinde olacak şekilde İsrail-Lübnan sınırına da öreceği kaydedildi.

Gazetenin haberinde, İsrail’in, Lübnan sınırına yakın kuzeydeki Ra’sul Nakura (Rosh HaNikra) bölgesinde inşa etmeye başlayacağı güvenlik duvarının uzunluğuna ilişkin herhangi bir bilgi yer almazken, maliyetinin 100 milyon Yeni İsrail Şekel (yaklaşık 28 milyon dolar) olacağı belirtildi.

İşgalci İsrail güçleri, iki hafta önce Lübnan’dan İsrail’e girmeyi başaran bir Lübnanlıyı yakaladıktan sonra ülkesine iade etmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.