Siyonist Rejim Yıl başından şimdiye kadar 5 bin Filistinli tutukladı

  • 11 Ekim 2017
  • 1.072 kez görüntülendi.
Siyonist Rejim Yıl başından şimdiye kadar 5 bin Filistinli tutukladı

Filistinli esirler araştırma merkezi müdürü, siyonist işgalcilerin 2017 yılının başından şimdiye kadar en az 5 bini Filistinliyi göz altına aldıklarını bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezinin bugün (Çarşamba) geçtiği habere göre Filistinli esirler araştırma merkezi müdürü Rafet Hamdune siyonist askerlerin Batı Şeria’da özellikle de Kudüs şehrinde Filistinlilere ait evlere saldırılarına temasla beş bin tutukludan 1720’sinin sadece işgal altındaki Kudüs şehrinde gerçekleştiğini bildirdi.

Filistinli esirler araştırma merkezi müdürü uluslararası kurum ve insan hakları örgütlerinden, işgal rejimi İsrail’in Filistin halkı aleyhindeki cinayetlerinin ifşa edilmesi yönünde gerekli girişimleri artırmalarını istedi.

Bu arada İşgal polisi, Kudüs kenti sakinlerinden Filistinli dört genci şehadetinin birinci yıldönümünde Şehit Misbah Ebu Subeyh’i öven afişler astıkları gerekçesiyle gözaltına astı. İşgalcilere ait 0404 sitesi bugün (10 Ekim Salı) konuyla ilgili yayınladığı haberde, işgal polisinin bir yıl önce Şeyh Cerrah eylemini gerçekleştiren Ebu Subeyh’i öven duvar yazıları ve afişler tespit ettiğini yazdı.

İşgal polisinin Vadi El-Cevz sakinlerinden Filistinli iki genci gözaltına alarak sorguladığı belirtilen haberde, daha sonra afişlerin asılmasına yardımcı oldukları şüphesiyle iki gencin daha gözaltına alındığı ifade edildi.

İşgal güçleri, El-Halil kentindeki İbrahim El-Halil Camii’ni iki gündür Müslümanlara kapatırken, Yahudilerce kutsal sayılan Sukot (Arş) Bayramı münasebetiyle ayin yapmak için 20 bini aşkın Yahudi yerleşimcinin İbrahim El-Halil Camii’ne girdiği bildirildi.

İşgal rejimi kaynakları, 22.500 Yahudinin dün ayin için El-Halil kent merkezindeki Yahudi mahallesine ve İbrahim El-Halil Camii’ne ulaştığını ve bugün (10 Ekim Salı) sayının daha da artmasının beklendiğini açıkladı.

Kaynaklar; işgal ordusunun, sınır muhafızlarının ve işgal polisinin baskına katılan Yahudi yerleşimcileri korumak için yoğun güvenlik önlemleri aldığını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.