Siyonist Rejim Zindanlarında 23 Filistinli Kadın Esir Var

  • 22 Haziran 2015
  • 813 kez görüntülendi.
Siyonist Rejim Zindanlarında 23 Filistinli Kadın Esir Var

Siyonist işgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli 23 kadın esir, cezaevleri idaresinin baskıları nedeniyle mübarek Ramazan ayında oldukça zor şartlarda oruç tutup ibadetlerini yerine getirmeye çalışıyor.

Esir İşleri Heyeti avukatı Hanan El-Hatib, işgal rejimine ait HaSharon Cezaevi’nde Filistinli 23 kadın esir olduğunu ve tek kadın milletvekili esir Halide Cerrar’ın da işgal zindanlarında tutulduğunu söyledi.

Kadın esirlerden bazılarını cezaevinde ziyaret eden El-Hatib, kadın esirlerin sorguları sırasında aşağılamalara ve işkenceye maruz kaldıklarını ifade etti.

Avukat Hanan El-Hatib, esirlerden bazılarının sağlık durumunun kötüye gitmesinden ve bazılarının da işgal zindanlarında tutulan eşiyle ya da kardeşleriyle telefon görüşmesi yapmasına izin verilmemesinden şikayetçi olduğunu bildirdi.

Nablus kenti sakinlerinden Muna Tevfik Ahmed Es-Sayih, 15 Nisan’da gece yarısı gözaltına alındığını, evlerine baskın düzenleyen işgal askerlerinin evin kapısını kırdığını ve altını üstüne getirerek eşyalara zarar verdiğini söyledi.

El-Celeme Cezaevi’ne sorguya çekilmek üzere götürüldüğünü belirten Es-Sayih, işgal subaylarının sorgu sırasında kanser hastası eşine zarar vermek ve adını kötüye çıkarmakla tehdit ettiklerini, küfredip hakaretler yağdırdıklarını bildirdi.

Filistinli kadın esir, sorgu sırasında elleri ve ayakları bir sandalyeye bağlı olarak uzun süre bekletildiğini açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.