Siyonist Rejim Zindanlarında 25 Filistinli Kadın Var

  • 06 Haziran 2015
  • 840 kez görüntülendi.
Siyonist Rejim Zindanlarında 25 Filistinli Kadın Var

 

Hukuk çevrelerinin verdikleri bilgiye göre, şu anda Siyonist işgal rejimi zindanlarında 25 Filistinli kadın esir bulunmakta, bunlardan birine tecrit odası cezası verilmişken, bir gruba da toplu cezalar verilmiştir.

Filistin Esir Kulübü tarafından yayınlanan rapora göre, geçen Mayıs ayında tutuklanan İbtisam Hamarişe (59), Sina El-Hafi (43) ve Rena Vezni (26) adındaki kadınların Kalandiya’da tutuklanmalarıyla zindandaki esir kadın sayısı 25’e yükseldi.

Esirlerden 23’ü Haşaron zindanında iken, El-Hafi ise Askalan’da tutulmakta, Kudüs kenti sakinlerinden olan Şirin El-İsavi de Mayıs ayı başından beri tek kişilik hücrede tutulmaktadır.

Konuyla ilgili açıklama yapan Esir İşleri Derneği, Haşaron Cezaevi’ndeki Filistinli esir kadınların oldukça zor şartlar altında yaşadıklarına dikkat çekerek, bazılarına çeşitli cezalar verildiğini ifade etti.

Geçen yıl Kasım ayında Cenin şehrinde tutuklanan ve hâlâ zindanda olan esir Yasemin Teysir Şaban cezaevindeki durumuyla ilgili şu bilgiyi verdi: “Astım hastasıyım. El-Celeme soruşturma merkezinde çok ağır şartlarda sorgulandım. Sorgu boyunca beni penceresiz, havasız bir odada tuttular. Havasız, rutubetli, kötü kokan oda kalmaya hiç müsait değildi.”

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.