Siyonist Rejimin Katliamında 70. Gün

  • 15 Aralık 2023
  • 41 kez görüntülendi.
Siyonist Rejimin Katliamında 70. Gün

Filistin resmi ajansı WAFA’nın haberine göre, Siyonist İsrail’in, Ebu Nasr ailesinin, Han Yunus’un batısındaki evine düzenlediği hava saldırısında, en az 4 kişi şehit oldu, birkaç kişi de yaralandı.

İşgalci İsrail’in, Han Yunus kentindeki birçok mahalleye de topçu saldırılarını düzenlemesi nedeniyle çok sayıda kişinin şehit olduğu ve yaralandığı kaydedildi.

Siyonist rejim savaş uçaklarının, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah’ta, Kuveyt Hastanesi yakınındaki bir yerleşim alanını bombalaması sonucu çok sayıda kişi yaşamını şehit oldu ve yaralandı.

Öte yandan, Filistin’in telekomünikasyon alanında hizmet veren şirketlerinden Jawwal ve Ooredoo tarafından iki ayrı açıklama yapıldı.

Jawwal, açıklamasında, dün akşam itibarıyla Gazze Şeridi’ndeki iletişim ve internet hizmetlerinde “tamamen kesinti” yaşandığını duyurdu.

Ooredoo şirketi ise Gazze Şeridi’nin güneyi ve merkezindeki iletişim hizmetlerinde yaşanan kesintinin, saldırıların başlangıcından bu yana şirketin hizmetlerinde maruz kalınan altıncı kesinti olduğunu açıkladı.

Açıklamada, İsrail saldırılarının devam etmesiyle birlikte dün itibarıyla Gazze Şeridi’nin güneyi ile orta kesiminde iletişim hizmetlerinin durduğu, kuzeyde ise kısmi olarak devam ettiği belirtildi.

Öte yandan Siyonist İsrail ordusunun 12 Aralık gece saatlerinde Cenin kentine düzenlediği baskın ve buradaki kampa uyguladığı kuşatma 3’üncü günün akşamında sona erdi.

Siyonist İsrail ordusuna ait zırhlı araçlar bugün ikindi saatlerinde yoğun biçimde sis bombası atarak kamptan çekilmeye başladı.

Ancak aradan yaklaşık yarım saat geçtikten sonra askerler yeniden kampa dönünce Filistinli silahlı gruplar ile kısa süreli çatışmalar yeniden patlak verdi. İsrail askerleri akşam saatine doğru yeniden kamptan çekildi.

Siyonist İsrail ordusunun üç gün süren baskınında yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı 12 oldu. Filistinli şehit oldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.